Buruk Açıklaması 'Ayağa Kalkmamız Gerekiyor'

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk Eskişehirspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, ”Bu hafta bizim için çok altın değerinde üç puanın olduğu bir haftaydı. Bunu kaçırdığımız için çok üzüntülüyüz. Tekrar ayağa kalkmamız gerekiyor” dedi.

Sahasında Eskişehirspor’a 2-1 mağlup olan Medicana Sivasspor’da Teknik Direktör Okan Buruk, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında müsabakayı değerlendirdi. Buruk karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını belirterek, ”Maçın ilk yarısına baktığımızda maçın başında 10 kişi kalana kadar oyunda çok istekli olan sahayı parselleyen rakibe pozisyon vermeyen ve çok fazla pozisyona giren bir takım vardı. Penaltı kaçırdık, goller kaçırdık ama oyun içinde ben hiçbir zaman inancımı kaybetmedim. Saçma sapan bir gol yesek de ilk yarı rakibimizin üzerimize gelmediği bir anda kademe hatasından gol yedik. Buna rağmen maçı çevireceğimize çok inanıyordum. Devre arasında inancımızı belirttik oyuncularımıza. Doğrularımızı, yanlışlarımızı anlattık. İkinci yarı 1-1’i bulduk yine bastırıyorduk ama Beykan’ın gördüğü çok ucuz bir kart var. Özellikle ilk gördüğü sarı kart affedilir gibi değil, çok gereksiz bir şekilde rakibiyle didişti. Bu süreçte belki Beykan’ı oyundan alabilirdik ama takımın yakaladığı bir ritim vardı. Öne doğru baskı kurmaya başlamıştık pozisyona giriyorduk. Biraz daha beklemek istedik. Ama Beykan çok ucuz bir şekilde ikinci sarı kartı gördü. Tabi çok genç bir oyuncu ama bu bize pahalıya mal oldu. Oyunun devamında da bizim gibi bu seviyede takımın yemeyeceği bir gol yedik. 10 kişi kalmışız rakip bizim üzerimize gelip bize açık vereceğine biz açık bir şekilde yakalandık. Resmen kalemizi açarak gol yedik. Oyun berabere gitse çok farklı bir maçta olabilirdi" dedi.

"OSMANLISPOR MAÇINA EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANIP BİZE YAKIŞANI YAPMAMIZ GEREKİYOR"

Takımda eksik olan şeyleri düzeltmek için göreve geldiğini aktaran Buruk, "Bu süreçte iyi şeyler yaptık. Özellikle yapmış olduğumuz takviyelerin takıma adaptasyonu yavaş yavaş girmesi maç eksiği olan oyuncular vardı. Bu hafta bizim için çok altın değerinde üç puanın olduğu bir haftaydı. Bunu kaçırdığımız için çok üzüntülüyüz. Tekrar ayağa kalkmamız gerekiyor. Bir 10 günlük süremiz olacak. Osmanlıspor maçına en iyi şekilde hazırlanıp bize yakışanı yapmamız gerekiyor. Bugün bizim için büyük üzüntü 15 maçımız var hepsi bizim için daha önem kazandı. Bizim için daha büyük finaller oldu" diye konuştu.

Buruk, takıma bir forvet takviyesi yapmak istediklerini ve ekonomik yönden sıkıntı olmaması durumunda 2 veya 3 futbolcu transfer etmek istediklerini belirtti.

Kaynak: İHA