Basketbolda 'All-Star 2016'Ya Doğru

Spor Toto Basketbol Ligi All-Star 2016'nın gala gecesi İstanbul'da yapıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, TBF Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Hidayet Türkoğlu ve TBF yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla bir otelde düzenlenen gecede, All-Star 2016'da antrenör olarak görev alacak A Milli Takım ve Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, Banvit Başantrenörü Selçuk Ernak ve organizasyonda parkeye çıkacak oyuncular da yer aldı.

Düzenlenen törende, All-Star 2016'da karşılaşacak Asya ve Avrupa takımlarına seçilen oyunculara plaket verildi.

Asya karmasının antrenörü Selçuk Ernak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Yarın mutlaka güzel bir şeyler izletmemiz gerekiyor. Basketbolseverlerin gösterdiği ilgiye layık olacak şeyler yapamazsak, bu tarz organizasyonların bir manası olmaz. Hepimiz için stressiz ama basketbol adına sorumluluk taşıdığımız bir hafta sonu olacak' ifadelerini kullandı.

Avrupa karması antrenörü Ergin Ataman, All-Star'ın Türkiye'de gençlerin ve ailelerin çok sevdiği bir organizasyon olduğunu belirterek, 'Bu sene ligimizde Avrupa'nın en değerli ve en yetenekli oyuncuları oynuyor. Biletler tükenmiş. Misyonumuz Türk halkına ve gençlerine basketbolu sevdirmek. Sonuçta bu bir maç ve ben de bir takımın antrenörü olduğuma göre o maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız ama sonuçta şovun ön planda olduğu bir maç olacak' diye konuştu.

Ataman, Galatasaray Odeabank'ın Avrupa karmasıyla başa baş mücadele edebilecek güçte olduğunu vurgulayarak, 'Güzel bir kadro var elimde ama Galatasaray Odeabank'taki kadrom bu takımla her zaman her yerde oynar' değerlendirmesinde bulundu.

- Lige yeni sponsor

Organizasyon sonrasında, TBF ve Spor Toto Basketbol Ligi'nin yeni seyahat ve tatil sponsoru 'tatilsepeti.com' ile gerçekleştirilen iş birliğinin, imza töreni düzenlendi.

Törene, Hidayet Türkoğlu, Spor Toto Basketbol Ligi Direktörü Samer Şenbayrak, sponsor firmanın yönetim kurulu başkanı Kaan Karayel ve genel müdürü Koray Küçükyılmaz katıldı.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Türkoğlu, güzel bir iş birliği başlattıklarını belirterek, 'Bu iş birliğinin Türk basketboluna çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Turizmin ve basketbolun verdiği mesaj, dostluk. Umarım bu iş birliğini sürdürürüz' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA