Basketbolda Maçın Ardından

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Mahmuti:'Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum, maç onların hakkıydı' Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic:'Son dakikada neden bu duruma düştük bilemiyorum ama maç boyunda kontrol bizdeydi'.

THY Avrupa Ligi Top 16 Turu E Grubu 4. maçında sahasında Fenerbahçe'ye 106-100 mağlup olan Darüşşafaka Doğuş'un başantrenörü Oktay Mahmuti, sahada formda bir Fenerbahçe olduğunu, maçın sarı-lacivertlilerin hakkı olduğunu söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mahmuti, iyi ve kaliteli bir takıma karşı mücadele ettiklerini belirterek, ilk çeyrekte 37 sayı yediklerine dikkati çekti. Fenerbahçe'nin ritimden çıkarmanın zor olduğu ifade eden Mahmuti, 'Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum, maç onların hakkıydı. Sahada, hücumda ve dış atışlarda çok formda bir Fenerbahçe vardı' dedi.

Mahmuti, sonuna kadar mücadele ettiklerini kaydederek, 'Yüreğimizi ortaya koyduk ancak bazı oyuncularımız aynı mücadeleye ortak olmadılar. Bundan sonra bizi daha zor günler bekliyor' açıklamasında bulundu.

- Fenerbahçe cephesi

Fenerbahçe'nin başantrenörü Zeljko Obradovic ise favori takım olduklarına dair söylemlerin olduğunu aktararak, 'Avrupa Ligi'nde hiçbir maç kolay değil. Darüşşafaka Doğuş çok iyi bir motivasyon ile oynadı. Seyirciler içinde çok güzel bir maç oldu' diye konuştu.

Basketbolda kazanmanın çeşitli yolları olduğunu vurgulayan Obradovic, 'Bazen sayıyla, bazen hücumla bazen savunmayla ama önemli bir şekilde kazanmaktır. Son dakikada neden bu duruma düştük bilemiyorum ama maç boyunca kontrol bizdeydi. Maçı tekrardan izleyip, yeniden bakmak gerekiyor. Sonuç olarak çok güzel bir maç oldu. Darüşşakafa Doğuş'u, oyuncularımı tebrik ediyorum' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA