Royal Halı Gaziantep - Rosa Radom Maçının Ardından

FIBA Avrupa Kupası 2. Tur U Grubu’nun dördüncü maçında Royal Halı Gaziantep, kendi evinde ağırladığı Rosa Radom’u 79-70 mağlup etti. Maçın ardından iki takımın koçu açıklamalarda bulundu.

Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Stefanoz Dedas, maç sonu değerlendirmesinde, "Oyuncularımı bu galibiyetten dolayı kutluyorum. Aynı zamanda onların takımını da kutluyorum. Çok iyi bir iş başardıklarını düşünüyorum. 10 sayı geride olduğumuzda hiçbir zaman ümitsizliğe düşmedim. Ümitsizliğe kapılmadım. Çünkü sürekli deniyorduk. Ama geri gelmeyi başaramıyorduk. Yaptığımız çok iyi savunma ile birlikte maçın temposunu yukarıya taşımaya çalıştım. Hızlı atışlarla tempoyu yukarıya taşıyarak maçın dengesini dağıtmaya çalıştım. Bunda da başarılı olduğumu görüyorum. Özellikle şuna vurgu yapmak istiyorum. Maçın son periyodundaki performanslarımdan dolayı oyuncularımla gurur duyuyorum. Ve özellikle bu son periyot maçın anahtarıydı” diye konuştu.

Rosa Radom Başantrenörü Wojciech Kaminski konuşmasında, "Gruptaki 3 maçımız da kaybetmemize rağmen çok düşük bir şansımız olmasına rağmen bu maçı kazanmak için elimizden geleni yaptık. Ama buradan Royal Halı Gaziantep takımının çok sabırlı bir takım olduğunu gördük. Ne zaman ki biz oyundan düştük. Onlar saldırıp maçı kazanmayı başardılar. Bundan da ne kadar tecrübeli bir takım olduklarını görebilirsiniz. Kendi oyuncularımı da kutlamak istiyorum. Bugün çok iyi bir maç oynadıklarını düşünüyorum. Ayrıca bu takımın koçu olduğum için de gurur duyuyorum" dedi.

Kaynak: İHA