Dursun Özbek'ten UEFA açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "UEFA Galatasaray'ın Avrupa Kupaları'ndan 1+1 yıl men edilmesini istiyor." dedi.

Dursun Özbek'ten UEFA açıklaması
UEFA'nın yaptığı açıklama sonrası Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özbek, UEFA'nın 1+1 yıllık men istediğini ancak verilecek cezanın ne olacağı konusunda bir bilgilerinin olmadığını, sarı-kırmızılı takımın olabilecek en az cezayı alması için çalışacaklarını söyledi.

Dursun Özbek, basın toplantısına şunları dile getirerek başladı:

'Galatasaray Türk sporuna 110 yıllık geçmişiyle büyük hizmetler vermiştir. Öncü olduğu her alanda Türkiye'nin temsilciliğini yapmış ve futbolda Türkiye'nin çok önemli bir kulübü olmuştur. Futbolda 20 kez şampiyon olarak 4 yıldızı takmış, Türkiye Kupası'nın rakipleriyle kıyaslanmayacak sayıda sahibi olmuş, Türkiye'de öncülük görevini üstlenmiş çok önemli bir kulübümüzdür. Galatasaray'ın kuruluş hedefinde olan, uluslararasında başarılar yeterli miydi, hayır değil. Ali Sami Yen kuruluş amacını açıklarken, yabancı takımları yenmek esas notunu düşmüştür.'

Dursun Özbek'ten UEFA açıklaması

'1+1 YILLIK MEN İSTENİYOR'
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, 'Galatasaray'ın Avrupa kupalarından 1+1 yıllık men edilmesi isteniyor. Bu karar değildir, görüşlerini öyle belirtiyorlar. Komite bizi Şubat sonu davet edecek. Orada görüşlerimizi kendilerine tekrar ileteceğiz. Savunmamızı en iyi şekilde yapacağız. Galatasaray'ın buradan zarar almaması ya da kabul edilebilir bir ceza ile çıkması için elimizden geleni yapacağız. İnceleme kurulu, Galatasaray'ı 1 sene kupalardan men edip, takip eden 2 yılda zarar 10 milyon Euro seviyesinde olursa sadece 1 sene ceza verilmesi yönünde bir tavsiyede bulunuyor. Bu bizim hedefimizle çakışıyor. Sezon başlangıcında, Sportif A.Ş.'nin zararını 30 milyon Euro çerçevesinde görüyorduk. Fakat yeterli olmadığını görmediğimizden bazı aksiyon çalışmaları hazırlıyorduk. 2. dönemde Galatasaray'ın zararının minimize edilmesi, 5-10 milyon Euro'lara inmesi için bir çalışmamız var. Bu sadece UEFA için değil, Galatasaray'ın bekası için gerekli. Galatasaray son 10 yılın faturasını bugünlerde ödemek zorunda. Bu acı reçete hiçbir zaman sportif hedeflerin şaşması anlamına gelmez' dedi.

Dursun Özbek'ten UEFA açıklamasıUEFA'dan Galatasaray'ı yıkan haber

Kaynak: İHA