A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Olimpiyat Elemelerine Katılması

FIBA Avrupa Başkanı Demirel: 'Türkiye'nin daha önce camia olarak basketboldaki gelişimi ve yatırımları göz önüne alındı'.

FIBA Avrupa Başkanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Onursal Başkanı Turgay Demirel, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemelerinde yer almasıyla ilgili 'Türkiye'nin daha önce camia olarak basketboldaki gelişimi ve yatırımları göz önüne alındı' dedi.

Demirel'in TBF'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, FIBA'nın Filipinler, Sırbistan ve İtalya'yı elemeleri düzenlemek için ev sahibi seçtiğini anlatarak, 'Zor bir süreç oldu. Filipinler, Sırbistan ve İtalya hak ettiği için öncelik oldu. Toplam 18 takımın katılacağı elemelerde diğer takımlar yer alırken, Türkiye'nin daha önce camia olarak basketboldaki gelişimi ve yatırımları göz önüne alındı. Türkiye'de belki de bir ilk yaşanacak ve basketbolda hem kadın hem de erkek milli takımlarımız olimpiyatlara katılma başarısı gösterecek' ifadelerini kullandı.

TBF Üst Yöneticisi (CEO) Hidayet Türkoğlu ise milli takımın elemelere katılmasını sağlayanlara teşekkür ederek, 'A Milli Erkek Takımı, 2016 Olimpiyatları için elemelere katılacak. Ay-yıldızlılarımızın bu organizasyonda yer almasında çaba gösteren ve emeği geçen FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel ile TBF Başkanı Harun Erdenay'a teşekkür ediyorum' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA