Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Ergene'de kan bağış kampanyası.

Türk Kızılayı Ergene Şubesi ve bir tekstil fabrikası kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kızılay Ergene Şube Başkanı Zeki Uzun, Ulaş Mahallesi'ndeki fabrikada düzenlenen kampanyanın açılışında yaptığı konuşmada, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektör ile de kan bağış kampanyaları tertiplediklerini söyledi.

Gönüllü ve sağlıklı bağışçılardan aldıkları kanları en kısa sürede merkeze ulaştırdıklarını belirten Uzun, ''Kan, sürekli bir ihtiyaçtır. Her sağlıklı bireyin belirlenen rutin aralıklarla gerekli tetkikleri yapması ve kan bağışında bulunması gerek. Kan vermek sağlıktır'' dedi.

- ÇBSK'li sporculardan başarı

Çorlu Belediyesi Gençlik ve spor Kulübü (ÇBSK) milli güreşçileri Aysun Erge ve Aynur Erge, Büyük Bayanlar Türkiye Şampiyonası’nda 3'ncü oldu.

Tekirdağ İl Güreş Temsilcisi ve kulüp antrenörü Fatih Kobal, yaptığı açıklamada, Edirne’de şampiyonada dereceye giren Aysun ve Aynur Erge'nin 6-7 Şubat tarihlerinde yapılacak olan Yaşar Doğu Uluslararası Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandığını bildirdi.

Sporcularımız Edirne'deki müsabakalarda çok güzel bir performans sergilediğini aktaran Kobal, sporcuları tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

- Ergene'de durak yapım çalışmaları

Ergene Belediyesi tarafından ilçe genelinde yolcu ve işçiler için durak yapım çalışmalarına başladı.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yaptığı açıklamada, ilçe halkında gelen talepler doğrultusunda otobüs duraklarının yapımına başladıklarını ifade etti.

Belediye atölyelerinde üretilen bekleme duraklarının montaj çalışmalarına başladıklarını, ihtiyaç duyulan bölgelere duraklarla ilgili ekipler tarafından yerleştirileceğini aktaran Yüksel, vatandaşların kışın araç beklerken veya iş yerlerine gitmek için işçilerin mağdur durumda beklemelerine çözüm bulmak amacıyla bekleme durağının yapımını gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA