Dünya Şampiyonu Birgül Erken, İstanbul Akvaryum'da Suyun Dibine Vurdu

Tüpsüz dalış gerçekleştiren serbest dalış branşında Türkiye şampiyonu ve Türkiye rekortmeni olmuş, 43 yaşında ve bir çocuk annesi Milli Sporcu Birgül Erken, İstanbul Akvaryum’da suyun dibine vurdu. Su altında 5 dakikalık tüpsüz dalış gösterisiyle günlük yaşantısından kesitleri içeren sualtı koreografisi ile izleyenlere eşsiz bir şov sundu.

Sualtı fotoğrafçılığı ile yakından ilgilenen yüzme, voleybol ve atıcılık branşlarında lisanslı sporcu olarak başarılar elde eden ve şuan edebiyat öğretmenliği alanında kariyerini devam ettiren Birgül Erken, su sporlarının yaşamındaki büyük resmin en güzel parçası olduğunu belirtti.

Dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum’un 6800 metreküp su barındıran ana tank alanında gerçekleştirilecek etkinlik ile Birgül Erken su altında kahvesini yudumlarken, kitabını okudu, yoga yaptı.

İstanbul Akvaryum’un İcra Kurulu Üyesi ve Müdürü Dilek Çapanoğlu, “Sporun hem bedene, hem bireysel yaşama, hem de ruha olan katkıları bulunuyor. Dolayısıyla toplumsal sağlık açısından, topluma su altı sporlarını yaymak açısından faydasına, ruhu ve bedeni rahatlatan özelliklerine dikkat çekmek istiyoruz. Türkiye’de sualtı sporları hızla gelişiyor, biz de sporun ve sporcunun yanında olduğumuz için üzerimize düşeni yapıyoruz ve bu alanda bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Suyu, sporu hayatınıza alın diyoruz. Birgül Hanım’ın sualtı dünyasını hayatının büyük bir parçası haline getirmiş gösterisine ev sahipliği yaptık, Su altında nelerin yapılabileceğine şahit olduk” dedi.

Kaynak: İHA