Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu Maçının Ertelenmesi

Siyahbeyazlı kulübün ikinci başkanı Çebi: 'İçel İdmanyurdu Kulübü yöneticileri, belirsiz bir süre burada kalmak yerine maçın ertelenmesini talep etti. Her iki takımın da mutabakatı gerekiyordu. Biz de hocamızla konuştuk. Dolayısıyla ileri bir tarihe ertelenmesini kabul ettik' 'Kadromuzda üç kaleciye ihtiyaç var. Maalesef bir şanssızlık oldu ve iki kaleciyle sezona başladık. Telafi yapılması gerekiyor. Bu Tolga'yla ilgili değil'

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, yoğun kar yağışı nedeniyle 5. dakikada ertelenen İçel İdmanyurdu maçının, ileri bir tarihte oynanacağını söyledi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki karşılaşmanın ertelenmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çebi, İçel İdmanyurdu Kulübü yöneticilerinin, müsabakayı ileri bir tarihte oynamak için talepte bulunduğunu belirtti.

Çebi, 'Prosedür gereği bu işin birinci etabı, karşılaşmanın ertesi gün akşam oynanması şeklindeydi ancak İçel İdmanyurdu Kulübü yöneticileri, yarın hava şartlarının daha kötü olacağını iletti. Belirsiz bir süre burada kalmak yerine ertelenmesini talep ettiler. Her iki takımın da mutabakatı gerekiyordu. Biz de hocamızla konuştuk. Dolayısıyla ileri bir tarihe ertelenmesini kabul ettik. Maç yarın oynanmayacak, artık Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bir tarih belirleyecek' diye konuştu.

Karşılaşma öncesi TFF'ye herhangi bir erteleme talebinde bulunmadıklarını anlatan siyah-beyazlı yönetici, 'Artık TFF bizimle konuşarak, tarihi belirleyecek. Yarım saat içinde kar yağışı arttı. Mücadele başladıktan 5 dakika sonra da durum netleşti' ifadelerini kullandı.

- 'Tolga'nın rahatsız olmasını gerektiren bir durum yok'

Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş'ın gündeminde olan kaleci transferinin, siyah-beyazlı file bekçisi Tolga Zengin'in moralini etkileyip etkilemediğinin sorulması üzerine, şu cevabı verdi:

'Kadromuzda üç kaleciye ihtiyaç var. Maalesef bir şanssızlık oldu ve iki kaleciyle sezona başladık. Telafi yapılması gerekiyor. Bu Tolga'yla ilgili değil. Özellikle şampiyonluğa oynadığımız bir süreçte, 3 tane kaleciye ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Dolayısıyla üçüncü bir kişinin gelmesi, Tolga'nın rahatsız olmasını gerektiren bir durum değil.'

- Çin kulübünün yetkilileri statta

Bu arada Beşiktaşlı futbolcu Ersan Adem Gülüm'ü transfer etmek isteyen Çin'in Shanghai Shenhua Kulübü'nden yetkililerin, İçel İdmanyurdu maçını tribünden izlemek için stada geldiği öğrenildi.

Konuyla ilgili bir soru üzerine, Çin kulübünün yetkililerinden haberdar olmadıklarını vurgulayan Çebi, 'Zaman zaman yöneticilerin haberi olmadan başka futbol kulüplerinin temsilcileri gelip, oyuncuları izleyebiliyor. Bununla alakalı olabilir' şeklinde görüş bildirdi.

Kaynak: AA