Lider, ikinci yarıya başlıyor

Ligin ilk yarısını lider kapatan Beşiktaş, ikinci devrenin ilk maçında İçel İdmanyurdu’nu konuk edecek. Siyah-beyazlılarda bu müsabaka öncesi sakatlıktan yeni dönen Tolgay Arslan dışında eksik bulunmuyor.

İkinci devre öncesi Ziraat Türkiye Kupası'nda 1461 Trabzon ile karşılaşan siyah-beyazlılar ilk maçta rakibiyle golsüz berabere kalırken, İstanbul'da oynanan rövanşta ise Cenk Tosun'un 90+1. dakikada attığı golle sahadan galibiyetle ayrıldı. Lig öncesi kupada moral depolayan Güneş'in öğrencilerinin ikinci devredeki ilk maçı ise sorunlarla boğuşan İçel İdmanyurdu ile oynanacak.

3 OYUNCU SINIRDA


Beşiktaş ile İçel İdmanyurdu arasında oynanacak olan yarınki mücadele öncesi siyah-beyazlı takımda 3 isim kart sınırında bulunuyor. Ligde 3'er sarı kartları bulunan Gomez, Rhodolfo ve Beck'in İçel İdmanyurdu karşılaşmasında sarı kart görmeleri durumunda bu üç futbolcu, Süper Lig'in 19. haftasında Trabzonspor ile deplasmanda oynanacak maçta forma giyemeyecek.

30. RANDEVU


Ligin ikinci devresinin ilk maçında İçel İdmanyurdu ile mücadele edecek olan siyah-beyazlılar rakibiyle 30. kez karşılaşacak. İki takım arasında bu zamana kadar oynanan 29 maçta Beşiktaş 15 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, İçel ekibi ise 6 kez rakibini mağlup etti. İki ekip 8 müsabakada da sahadan 1 puanla ayrıldı. Siyah-beyazlılar 29 maçta rakibine 36 gol atarken, İçel İdmanyurdu ise Beşiktaş'a 18 golle yanıt verdi. Beşiktaş ile İçel İdmanyurdu arasında oynanan son 5 maçta da siyah-beyazlılar sahadan 3 puanla ayrılan taraftı.

MERSİN İDMANYURDU KRİZDE


Beşiktaş'ın yarın evinde konuk edeceği İçel ekibi sorunlarla boğuşuyor. Bülent Korkmaz ile devre arası kampı öncesi yollarını ayıran İçel ekibi, ardından takımın başına Hakan Kutlu'yu getirmişti. Genç teknik adam da kulüple yaşadığı sorunlar sebebiyle 2 gün sonra görevinden istifa etti. Son olarak Nurullah Sağlam ile anlaşan İçel İdmanyurdu'nda bu anlaşmada uzun sürmedi ve deneyimli teknik çalıştırıcı da kupa maçının ardından bir gün sonra istifa ettiğini duyurdu. Krizlerle boğuşan İçel ekibinde futbolcuların da maaş ödemelerinde büyük sorunlar yaşadığı ifade edilirken, yarın oynanacak olan Beşiktaş maçında İçel İdmanyurdu'nun nasıl bir performans sergileyeceği ise merak konusu.

Kaynak: İHA