Bilardo'da Aynı Aileden 3 Kişi Türkiye Finaline Katılacak

SİNOP – Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün faaliyetleri kapsamında yer alan 3 Bant Bilardo İl Birinciliği sona erdi.



Kentteki bir bilardo salonunda yapılan ve 30 sporcunun katıldığı müsabakalar sonunda aynı aileden 3 sporcu, Türkiye finallerinde Sinop’u temsil etme hakkı kazandı. Ülke genelinde dereceleri ve Karadeniz bölge şampiyonluğu olan baba Nurettin Karakurt, Avrupa Gençler şampiyonu ve dünya ikinciliği olan oğlu Ömer Karakurt’u çekişmeli bir maç sonucunda 40- 38 mağlup etti.

Nurettin Karakurt (50), 'Oğlumun Avrupa ve dünya dereceleri var. Bizde hala bilardo oynamaya devam ediyoruz. Ömer’i yenmek kolay olmadı. Şanssız bir günündeydi. Bu maçtaki performansı gerçek kimliğini yansıtmıyordu' dedi.

Yıllarca oynadığı bilardonun artık mutfak tarafında olduğunu belirten Karakurt, '5 yıl aradan sonra böyle bir maçta şampiyon olmak kendi adıma gurur verici bir olay. Son 5 yıldır oğullarım Berkay ve Ömer arasında il birinciliği değişiyordu. Bu kez Berkay okulu nedeniyle il birinciliğine katılamadı. Ben ve oğlum Ömer ile final maçını oynadık. Ömer biraz eksik oynayınca şampiyonluğa ulaşmış oldum' diye konuştu.

Müsabakalarda üçüncülüğü ise oğlu Gürel Karakurt ile Emre Öztuğral elde etti. Dereceye giren sporcular 1-11 Mart tarihlerinde Antalya’da yapılacak Türkiye şampiyonasına katılacak.

Kaynak: AA