Yıldırım Demirören: Kulüplerimiz Avrupa'ya gidemeyecek

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu ve Türk takımlarını bekleyen tehlikeyi açıkladı. Demirören ayrıca gol çizgisi teknolojisinin gelecek sezon Süper Lig'de kullanılacağını söyledi.

Yıldırım Demirören: Kulüplerimiz Avrupa'ya gidemeyecek
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, NTV Spor'da çıktığı %100 Futbol programında ikinci yarı öncesinde açıklamalarda bulunuyor.

Demirören'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

KULÜPLERİMİZ BÖYLE BORÇLANMAYA DEVAM EDERSE AVRUPA'YA GİDEMEYECEK

"Çıkaracağımız yasayla beraber kulüplerimizin borçlarının belli bir vadeye bağlanarak yapılandırılması bekleniyor. Şu anda Süper Lig kulüplerinin toplam 3.5 milyar borcu gözüküyor. Bu borçlanma devam ederse bir sürü kulübümüz Avrupa'ya gidemeyecek."

PASSOLİG'İN BOŞ STATLARLA İLGİSİ YOK


"Stada seyircinin gelmemesiyle Passolig'in ilgisi yok. Futbola şiddeti getiren stada gelmesin. Deplasman yasağının TFF ile bir alakası yok. Giden deplasman seyircisinin futbola katkısı ne? Gerçekleri konuşalım. Derbilerde deplasman yasağının kalkmasına hazır değiliz."

DEVŞİRME OYUNCULARA KAPIMIZ AÇIK


"Milli Takım'a devşirme oyuncu gelmesine karşı değilim. Fatih hoca isterse Donk, Fernandao gibi isimler Milli Takım'da oynayabilir. Dünyada bunun örnekleri var."

DEVRİM GİBİ YENİLİK!

Hakem hataları ile ilgili açıklamalarda bulunan Demirören, ''Gol çizgisi teknolojisi gelecek sezon büyük ihtimalle gelecek. Gol çizgisi teknolojisini stadyumlarımıza getireceğiz. Stadın dışında arabada maçı izleyen görevlilerin maçtaki pozisyonları hakeme bildirmeleri söz konusu olamaz. Hakemin iki gözünü atlayıp stadın dışındaki iki göze bırakmak mantıklı değil. Stadın dışındaki arabadaki adamlar maça müdahale olmaları sıkıntı olabilir. Zaten bu konuda FIFA'nın da onayı yok henüz. Hem de maçın durması söz konusu olacak. Teniste baskeybolda oyun durabilir ama futbolda oyunun durması problem.'