Nurullah Sağlam Mersin İdmanyurdu'nda iki gün dayanabildi

İçel İdmanyurdu’nda iki gün önce göreve gelen Teknik Direktör Nurullah Sağlam’ın görevi bıraktığı öğrenildi. İHA muhabirine konuşan Başkan Hüseyin Çalışkan, "Ayrıldığını internetten öğrendim. Tesislerden ayrılmış, kendisine ulaşamıyorum" dedi.

Nurullah Sağlam Mersin İdmanyurdu'nda iki gün dayanabildi
Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonuna Teknik Direktör Mesut Bakkal ile başlayan daha sonra ise Bülent Korkmaz ve Hakan Kutlu ile sorunlar yaşayan İçel İdmanyurdu, önceki gün deneyimli çalıştırıcı Nurullah Sağlam'ı göreve getirmişti. Sağlam ile 1 yıl opsiyonlu olmak üzere 1,5 yıllık sözleşme imzalanırken, tecrübeli teknik adam ile bugün flaş bir gelişme yaşandı.

SADECE 1 MAÇTA TAKIMIN BAŞINDA YER ALDI

Dün Ziraat Türkiye Kupası D Grubu mücadelesinde sahasında Bucaspor'a 2-1 mağlup olan kırmızı-lacivertlilerde, yeni teknik adam Nurullah Sağlam, karşılaşmanın ardından görevi bırakma kararı aldı.

'NURULLAH HOCA 'TAKIM DÖKÜLÜYOR' DEDİ'

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Hüseyin Çalışkan, 'Nurullah Hoca maçtan sonra bana 'Bu takımda kondisyon yok. Doğru düzgün antrenman yapılmamış. Kimin elinden tutsam dökülüyor' dedi.

Ben de, 'Haklısın, ben de yeni geldim. Kondisyondan anlamam, ben bu oyuncuların parasını ödemekle mükellefim' dedim. Görevi bırakacağı ile ilgili bir şey söylemedi' ifadelerini kullandı.

Nurullah Sağlam Mersin İdmanyurdu'nda iki gün dayanabildi

'AYRILDIĞINI İNTERNETTEN ÖĞRENDİM'

Teknik Direktör Nurullah Sağlam'ın görevi bıraktığını bir internet sitesinden öğrendiğini dile getiren Çalışkan, 'Nurullah Hoca tesislerden ayrılmış. Otele baktırdım, orada da yok. Menajeri 'benim de haberim yok' demiş. Biz bu takıma beraber geldik, beraber gideriz' şeklinde konuştu.

SAĞLAM: 'BU YÜKÜN ALTINA GİRMEK İSTEMİYORUM'

İçel'de yerel yayın yapan bir internet sitesine açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Sağlam ise, 'Başarılı olacağıma inanmadığımdan dolayı bu yükün altına gitmek istemiyorum. Bu takımla başarılı olamam. Yönetim kurulundan ve tüm İçel İdmanyurdu camiasından özür diliyorum' ifadelerini kullandı. Sağlam'ın açıklamayı yaptığı kişiye bu sözlerinin ardından telefonunu kapatacağını söylediği öğrenildi.

Nurullah Sağlam Mersin İdmanyurdu'nda iki gün dayanabildi

'ŞİMDİ İŞİM DAHA KOLAY'

Göreve geldiği 12 Ocak Salı günü antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Nurullah Sağlam, kırmızı-lacivertli ekibi bir alt ligdeyken çalıştırdığı dönemi hatırlatarak, 'O zaman da mali açıdan tabii çok rahat bir takım değildik. Şimdi de tabi sorunlar var ama dün yönetim kurulu ve başkan ile bir araya geldiğimizde, bunu çözme çabası içerisinde olduklarını ve çözebileceklerini ifade ettiler. Dolayısıyla oturduk, konuştuk ve yapılacak işleri tasarlamaya başladık. Tabii o dönemde üstten ikinci sırada yer almaktı amaç, yani 16 takımı geçmekti, şimdi 3 takımı geçeceğiz ve o başarı sayılacak. İlk geldiğimdeki işim daha zordu, şimdi ona göre daha kolay. Tabii mevcut imkanların buna da elverişli olması lazım' demişti.

Nurullah Sağlam Mersin İdmanyurdu'nda iki gün dayanabildiGençlerbirliği, Yılmaz Vural ile yollarını ayırdı

Kaynak: İHA