Moraıs Açıklaması 'Zor Bir Takım İle Oynadık'

Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais, Tuzlaspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, "Bugün kazanmayı hak ettik ama kazanamadık. Çünkü zor bir takım ile oynadık" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 4. maçında deplasmanda Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Tuzlaspor ile karşılaşan Antalyaspor sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais, “İki takım için önemli bir maçtı. Sonucu iki takımı da ilgilendiren bir maçtı. Saha şartları zorluydu. İlk yarı önemli bir gol pozisyonları yakaladık. Yediğimiz golde faul olduğunu düşünüyorum. Daha sonra baskımızı arttırdık ve golü bulduk. Tuzlaspor da kupaya çok önem veriyor. Bizim için zor bir maç oldu. Bu maç ilk maçımıza göre daha iyiydik. Daha güçlüydük. Mental olarak daha güçlüyü oyuncularımız. Berabere kalmak ya da kazanmak pozitif bir sonuç olurdu. Bugün kazanmayı hak ettik ama kazanamadık. Çünkü zor bir takım ile oynadık. Oyuncularımı tebrik ediyorum ama bu maçı 4-5 gol atıp kazanabilirdik. Golün dışında Tuzlaspor’un çok fazla gol pozisyonu olduğunu söyleyemem. Gelecekte yakaladığımız pozisyonları daha net bir şekilde gole çevireceğimizi düşünüyorum. Türkiye önemli bir lig. Bugün de heyecanlı bir maçtı" diye konuştu.

Maçın suni çimde oynandığının hatırlatılması üzerine Morais, "Biliyordum ama yapabileceğimiz bir şey yok. Bunun arkasına sığınamayız. Beraberliği de pozitif olarak görüyorum” dedi.

Maçın hakeminin performansını da değerlendiren deneyimli teknik adam, “Hakemin kararlarına saygı duyuyorum. Kaçırdığımız gollerin hakemle ilgisi yok” şeklinde konuştu.

‘Türkiye’de öğrendiği ilk Türkçe kelime ne oldu?’ sorusuna ise Portekizli teknik adam, "Çok kısa bir zaman oldu. Yakın zamanda Türkçe hocası tutmayı düşünüyorum. Zor bir dil ama öğreneceğim” cevabını verdi.

Kaynak: İHA