Galatasaray Teknik Direktörü Denizli Açıklaması (1)

'Ümit ediyorum istediğimiz yaş grubundan yarından sonra bir, önümüzdeki hafta da bir oyuncunun daha transferini gerçekleştireceğiz. Yine 18 yaş grubundan bir oyuncuyu daha renklerimize bağlayacağız'

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, ara transfer döneminde 3 genç oyuncu transfer edeceklerini belirtti.

Denizli, takımının devre arası kamp çalışmalarını sürdürdüğü Antalya'nın Belek beldesindeki otelde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Takıma devre arası transfer döneminde 2 oyuncunun katıldığını belirten Denizli, belli bir yaşın üstündeki oyuncuları tercih etmedikleri için transferde zorluk yaşadıklarını söyledi.

Takımının yaş ortalamasının 30 olduğuna işaret eden Denizli, bundan dolayı transferde 25 yaş altı, özellikle 20-22 yaş grubundaki futbolculara yöneldiklerini kaydetti. Bu yaş grubundaki transfer etmek istedikleri oyuncuların kadroda direkt yer alabilecek kalitede olduklarını ifade eden Denizli, 'Kulüplerinin de bu futbolculardan beklentileri yüksek olduğu için transferleri kolay olmuyor. İki kulüp ve futbolcunun fikir birliğine varması lazım' dedi.

Yaptıkları görüşmelerin ardından 25 yaş grubu altı transferi gerçekleşmeyen 3 oyuncu olduğunu dile getiren Mustafa Denizli, Fransa liginden talip oldukları bir oyuncu için de bugün olumsuz yanıt aldıklarını aktardı.

Ara transfer döneminde 3 oyuncuyu daha kadrolarına katmayı hedeflediklerini vurgulayan Denizli, 'Transfer için önümüzde 15 günlük bir süreç daha var. Ümit ediyorum istediğimiz yaş grubundan yarından sonra bir, önümüzdeki hafta da bir oyuncunun daha transferini gerçekleştireceğiz. Yine 18 yaş grubundan bir oyuncuyu daha renklerimize bağlayacağız' diye konuştu. Denizli, bu transferlerin ardından takımdaki 3-4 oyuncuyla yolları ayırmayı düşündüklerini bildirdi.

- Yardımcı antrenör camianın içinden olacak

Gazetecilerin, 'Yardımcı bir hocayı ekibinize dahil edecek misiniz?' sorusu üzerine Denizli, şunları söyledi:

'Teknik adamlığa başladığı yıllardan bu yana hep futbolu yeni bırakmış, teknik direktör olmak isteyen, hedefleri ve hevesleri olan arkadaşlarla devam ettim. Bu, milli takımı çalıştırırken de böyle oldu. Benim yanımda yer alan arkadaşların hepsi bu mesleğe yeni başlayanlardı. Bir kısmı halen ligimizde görev yapıyor. Yine böyle bir arkadaşla çalışmayı amaçlıyordum ancak şu ana kadar gerçekleşmedi. Bu düşüncede olan hiçbir arkadaşım da benimle temasa geçmedi. Ancak aklımda 1-2 isim var. Önümüzdeki hafta birlikte çalışacağım, camiamız içinden olan bu arkadaşımın ismini açıklayacağım.'

- Umut Bulut'a taraftarın tepkisi

Bir soru üzerine Umut Bulut'a taraftarların gösterdiği tepkiye değinen Mustafa Denizli, bunun sadece tek başına değerlendirilecek bir unsur olmadığını belirtti.

Umut ile ilgili ortaya çıkan tablonun başta kendisi olmak üzere tüm futbolcuları üzüntüye sevk ettiğini anlatan Denizli, 'Futbolda özellikle önde oynayan oyuncuların, dünyanın her yerinde karşılaştığı inanılmaz pozisyonlar görüyorsunuz. Bunları ben de yaşadım. Bu, futbolun içinde etle tırnak gibi her zaman yaşanabilecek pozisyonlar. Futbolcunun o an karşı karşıya kaldığı psikoloji sadece kendisi ile sınırlı değil, takım arkadaşlarını da etkiliyor' dedi.

Diğer ülke liglerinde sonuç ne olursa olsun oyundan çıkarken oyuncuların alkışlanmasına imrendiklerini ifade eden Mustafa Denizli, Umut Bulut'a yönelik davranışları tasvip etmediklerini kaydetti. Denizli, 'Sadece bizim değil, bundan mutlaka bütün taraftar gruplarının vazgeçmesi gerekiyor. Galatasaray taraftarı daha sağduyulu ve anlayışlı yaklaşırsa, bu durumu telafi edebiliriz' diye konuştu.

Umut Bulut'a gösterilen tepkinin anlık koşullara bağlanması gerektiğine dikkati çeken Denizli, ortaya çıkan tabloyu farklı hadiseler ve gereksiz polemiklerin bir sonucu olarak gördüğünü anlattı. Denizli, büyük bir ihtimalle bu anlık tepkiyi gösterenlerin evlerinde döndüğünde yaptıklarından pişmanlık duyduklarını dile getirdi.

- 'İçinde biz olmadan bu yarış olmaz'

Mustafa Denizli, 'Galatasaray şampiyonluk yarışının içinde olmalı ve olacaktır' sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

'Galatasaray bu yarışın içinde olacaktır ifadem aynen devam ediyor. İçinde biz olmadan bu yarış olmaz. Bizim adımıza kolay bir yarış değil. Zor bir tablo var önümüzde. Önemli olan bu zor tablo içinde bu yarışı devam ettirebilmek. Tablonun net ortaya çıkması için nisanı beklemek gerekiyor. Bizim göstereceğimiz performans da önemli. Defalarca bu tür yarışların içinde oldum. Tecrübelerime dayanarak açıkladığım bu düşüncem devam ediyor.'

Şampiyonluk yarışında önlerinde iki rakiplerinin olduğunu hatırlatan Denizli, önlerinde tek takım olsaydı daha iddialı bir görüş ortaya koyabileceğini ifade etti.

Son oynadıkları 5 lig maçından tahminlerinden 3-4 puan daha fazla puan kaybı yaşadıklarını söyleyen Denizli, geriye düştükleri maçlarda sağlıklı reaksiyon veremediklerini vurguladı. Yarışın içinde var olduklarını göstermek için kazanmaları gerektiğine dikkati çeken Denizli, 'Ondan sonraki süreç bize farklı tablolar sunacaktır. Bu tabloları lehimize çevirebilmemiz için bizim kendi işimizi doğru yapmamız gerekiyor. Bunları yaparsak tablo mutlaka istediğimiz noktaya gelir' şeklinde konuştu. (Sürecek)

Kaynak: AA