Artık bol keseden maaş yok

Bu yıl 1 milyon ve üzerinde kazanan 8 ismin sözleşmesi bitiyor. Yeni transferlere yüksek garanti ücretli kontratlar yapılmayacak. 2.5 milyon Euro kazananlardan 'feda' istenecek UEFA'nın mali kontrolündeki Fenerbahçe'de yönetim, futbolcu aylıklarına el attı

Fenerbahçe'de bol keseden maaş dönemi sona eriyor. Bu yıl 1 milyon ve üzerinde kazanan 8 futbolcunun (Alves, Meireles, Kadlec, Caner, Gökhan, Mehmet Topuz, Mehmet Topal ve Serdar) sözleşmesi bitiyor. Alves, Meireles, Kadlec, Topuz ve Serdar'la sözleşme uzatılmayacak. Gökhan, Caner ve M.Topal'dan ise fedakarlık istenecek. Yönetim, toplamda 7.5 milyon Euro kazanan bu isimlerden indirim talep ederek, maliyetleri düşürecek.

HER YIL 10 MİLYON EURO DEMEK
Gidenlerin yerine gelecek isimlere de eskisi gibi yüksek garanti ücretli kontratlar yapılmayacak. Stoch, Emenike, hatta Diego gibi yüksek maaşlı futbolcuların talibi çıkması halinde fırsat kaçırılmayacak. Böylelikle takımın maaş yükünün yüzde 15-20 seviyesinde azaltılması hedefleniyor. Bu da yaklaşık her yıl 10 milyon Euro tasarruf anlamına geliyor.

MAÇ BAŞISIZ KONTRATA DEVAM
Başkan Aziz Yıldırım'ın uygulamaya koyduğu 'maç başı ücretsiz' kontrat uygulamasına gelecek transfer sezonlarında da devam edilecek. Bu uygulama futbolcu başına 200- 300 bin Euro tasarrufu beraberinde getirecek. Takıma vurulduğunda 5 milyon Euro tasarruf demek.

TOPUZ 140 KİLOYU SIRTLADI
Fenerbahçe'nin dün yapılan sabah idmanında neşeli dakikalar yaşandı. 82 kiloluk Mehmet Topuz, 67 kiloluk Alper ve 73 kiloluk Gökhan'ı aynı anda sırtında taşıdı. Topuz, 140 kiloluk yüke rağmen dimdik ayakta durdu.