Saral'dan 'Marko Paşa' Açıklaması

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Saral’ın sahibi olduğu Karadeniz’de İlkhaber Gazetesi’nde yayınlanan Marko Paşa imzalı köşe yazısında Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’ya eleştiri yapılması camiada tartışmaya neden oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Gökhan Saral, “Gazetenin yayın politikasına müdahil olmam mümkün değildir, bununla ilgilenecek vaktim olmadığı gibi, böyle bir tavrı doğru bulmadığımı da belirtmek isterim. Gazete sahipliği, gazetecilere müdahale hakkı olmadığına göre, Sayın Muharrem Usta’nın ekibinde Trabzonspor’un yöneticisi olmamın, gazetenin her yayını veya eleştirisinden sorumlu tutulmamı gerektirmediğini düşünüyorum. Gazetecilik, özünde eleştiri bulunan bir meslektir ve yayınlarda hakaret, iftira gibi suç unsuru bulunmadığı sürece herkes eleştirilebilir. Kaldı ki; Trabzonspor gibi büyük bir kulübün yönetimine talip olmuş Sayın Muharrem Usta ve diğer yönetici arkadaşlarım gibi ben de, yol gösterici olduğu sürece her türlü eleştiriyi olgunlukla karşılayacak düzeydeyiz. ‘Marko Paşa’ müstear ismini kullanan yazarın düşüncelerinin şahsımla kesinlikle bir ilgisi bulunmamaktadır” dedi.

Saral, Muharrem Usta başkanlığında Trabzonspor’u içinde bulunduğu girdaptan çıkarıp, aydınlık yarınlara taşıma hedefiyle yola çıktıklarını hatırlatarak “Gökhan Saral olarak, 3 yıldır birlikte yürüdüğümüz bu yolda Sayın Muharrem Usta’ya ilk günkü inancım ve desteğim tamdır ve devam etmektedir. Trabzonspor’un menfaatleri için, koşullar ne olursa olsun Sayın Usta ve yönetimdeki arkadaşlarımın yanında yer alacağımı ve her türlü zorluğa karşı omuz omuza mücadele vereceğimi en iyi bilenler, başkanımız ve yönetimdeki arkadaşlarımızdır” diye konuştu.

Kaynak: İHA