ATSO Sayesinde Antalya'da Kamp Yapıyorlar

Terör ve soğuk hava koşulları nedeniyle antrenman yapamayan Yüksekova Belediye futbol takımı, ATSO'nun desteğiyle Antalya'da kamp yapıyor.

Türkiye Bölgesel Amatör Lig 1. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Yüksekova Belediye futbol takımı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) desteğiyle Antalya'da devre arası kampı gerçekleştiriyor.

Terör ve soğuk hava koşulları nedeniyle antrenman yapamayan Yüksekova Belediyesporlu futbolcular, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) girişimi ve ATSO’nun desteğiyle, devre arası kampı için Antalya'ya geldi. Belek'te kamp yapan Hakkarili futbolcular, Yüksekova TSO Başkanı Salih Özdemir, kulüp başkanı Emin Taşçı ve kulüp yöneticileriyle ATSO’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.ATSO Başkanı Davut Çetin, ziyarette yaptığı konuşmada, Güneydoğu'da gençlerin spor, bilim ve kültüre ulaşma çabalarının mutlaka desteklenmesi gerektiğini vurguladı.Güneydoğu'da yaşanan sıkıntılara karşın Yüksekova’da gençlerin spor yapmasının takdire değer olduğunu dile getiren Çetin, '2015 Nobel Kimya ödülünü alan Aziz Sancar'ın yetiştiği bir toprakta, bugün gençlerin şiddete, teröre alet edilmesine hep beraber karşı çıkmalıyız. Türkiye'nin bütün gençliğinin bilim, kültür, sanat ve spor peşinde koşmaları, toplumsal sorunlarının çözümünü fikir, bilimle çözmeye çalışmaları gerekir' diye konuştu. Çetin, bunun için hep beraber bu vatanın her toprağına, her vatandaşına sahip çıkmak durumunda olduklarının altını çizerek, Yüksekova Kulübü gibi kulüplerle sporcu gençlerin desteklenmesi gerektiğini kaydetti.Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası'nın, kulübün Antalya kampına destek olmalarını rica ettiğinde, tereddüt etmeden genç sporcuların kampına destek olduklarını anlatan Çetin, onları Antalya’da görmekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti.Çetin, Yüksekova’nın 3. lige yükselmesi temennisinde bulunurken, futbolculardan şampiyonluk sözü aldı.

- 'Bizi birleştiren spordur

Yüksekova TSO Başkanı Salih Özdemir de odalarının sadece ekonomiyle ilgilenmediğini, kentlerin birlik ve beraberliğine katkı yaptığını vurguladı.

ATSO'nun destekleri ile takımın Antalya'nın en iyi otellerinden birisinde kamp yaptığını anlatan Özdemir, 'Bizi buraya getiren sporun kardeşlik ruhudur. Bizi birleştiren spordur' diye konuştu.Yüksekova TSO Başkanı Salih Özdemir ziyaretin anısına ATSO Başkanı Davut Çetin'e plaket verirken, Çetin de konuk başkana kahve fincanı takımı ve Antalya reçeli takdim etti.

Kaynak: AA