Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü Faaliyetleri

Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nihat Yerlikaya, 2015 yılının engellilerin parlayan yılı olduğunu belirterek, 'Ünye'deki engelliler artık yol, rampa istemiyor. Engelliler artık Ünye'de büyük düşünüyor' dedi.

Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp olarak yaptıkları sosyal faaliyetlerle engelli bireyleri evden dışarı çıkarmayı başardıklarını ve sosyalleşmelerini sağladıklarını söyledi.

Kulübün, 2014 yılında 5 dalda 14 sporcuyla faaliyete başladığını anlatan Yerlikaya, '2014 yılında İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığının desteklemiş olduğu 'Biz de Varız' projesi ile kulübümüz yol aldı. Bu proje ile engellilerin sosyal hayata kazandırılması noktasında yüzde 90 başarıya ulaştık. Yine 2014 yılında bilek güreşinde Türkiye 2'nciliği ve Türkiye 3'üncülüğü gibi başarılar yakaladık' diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl sporcu sayısını 200 lisanslı olmak üzere 300'e çıkardıklarını belirten Yerlikaya, şunları kaydetti:

'Kulüp faaliyetleri arasında yer alan okçuluk projemizle Türkiye'nin sayılı, Karadeniz Bölgesi'nin ilk ve tek Okçuluk Salonu'nu Ünye'ye kazandırmış olduk. Engelli basketbol, masa tenisi ve okçuluk olmak 200'ü lisanslı 300 sporcumuz var. Bu sporcuların dışında kulübümüz engelli zeybek ekibi çalışmalarına devam ediyor. 2015 yılındaki hedeflerimize ulaştık, 2016 için yeni hedeflerimiz var. 2015 yılı Ünye'de engellilerin parlayan bir yılı oldu. Ünye'de engelli artık yol, rampa istemiyor. Engelliler artık Ünye'de büyük düşünüyor.'

Kaynak: AA