Kayakta 2015'Te Zirve Yaşandı

Kayak Federasyonu Başkanı Yarar: 'Cumhuriyet tarihinde uluslararası arenada en çok madalya alınan yıl oldu. Geçen yılı dolu dolu geçirdik. Gerçekten başarılı raporlarla FIS tarafından tebrik edildik'

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, 'Cumhuriyet tarihinde uluslararası arenada en çok madalya alınan yıl oldu. Geçen yılı dolu dolu geçirdik. Gerçekten başarılı raporlarla FIS tarafından tebrik edildik' dedi.

Yarar, Erzurum Palandöken Dağı'nda bir otelde, basın mensuplarına geçen yılın değerlendirmesini yaptı.

Geçen yıl, başarılı sezon geçirdiklerini ve bu kapsamda ilklerin gerçekleştiğini belirten Yarar, uluslararası 31 organizasyon yaptıklarını ve daha önce 8 organizasyon yapıldığını hatırlattı.

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen 'FIS Snowboard World Cup Big Air'in ilk kez Türkiye'de yapıldığını ifade eden Yarar, şöyle konuştu:

'Big Air'i Türkiye'de yapmayı başardık. Çok önemli bir organizasyondu çünkü Türkiye'ye FIS onaylı bir dünya kupası büyüklerde verilmemişti. Bu organizasyon yılın en başarılı organizasyonu seçildi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'da yapılan başarılı organizasyondan sonra Big Air'in 2018'de olimpik branş olacağını rapor etti. Bizi memnun eden ise yıl sonu FIS'in raporunda, Türkiye'ye iki sayfa yer ayrılması oldu. Dünyada yüz binlerce kayakçı, FIS sitesinden Türkiye'de kayak sporunun varlığını öğrenmiş oldu.'

Yarar, Türkiye'nin Dünya Kupası'nın yanı sıra Avrupa Kupası'nı da almayı başardığını dile getirdi.

Bu yıl yapılan 32 organizasyonda 41 madalya alındığını aktaran Yarar, 'Cumhuriyet tarihinde uluslararası arenada en çok madalya alınan yıl oldu. Geçen yılı dolu dolu geçirdik. Gerçekten başarılı raporlarla FIS tarafından tebrik edildik' diye konuştu.

Bu yıl, Snowboard Dünya Kupası'nı Kayseri'de yapacaklarını vurgulayan Yarar, 'Yarış sayımızı 31'den 36'ya çıkardık. Bunlardan 9'u FIS yarışması olacak. Organizasyonlarımızın kalitesi arttıkça yabancı ülkelerden katılım sayısı da artıyor' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA