Hazırlık Maçı

PTT 1. Lig’de ikinci yarının başlamasına kısa bir süre kala hazırlıklarını sürdüren Yeni Malatyaspor, Antalya kampında oynadığı ilk hazırlık maçında mağlup oldu.

Süper Lig ekibi Gençlerbirliği ile Belek’te karşı karşıya gelen Yeni Malatyaspor, rakibine 2-1 yenildi. Ankara temsilcisi Gençlerbirliği’nin gollerini 10 ve 25. dakikalarda Serdar kaydederken, Alima Yeni Malatyaspor’un tek golünü 15. dakikada frikikten İrfan Başaran attı.

Belek Spice Otel’in sahasında oynanan maça ideal kadrosuyla başlayan Alima Yeni Malatyaspor’da Teknik Direktör İrfan Buz, ilk 11’de yeni transfer Azuka Izu’ya da şans verdi. Alima Yeni Malatyaspor maça kalede Ertaç, savunmada Kemal, Godoy, Sadık, Mba, orta sahada Ali, Azubuike, Hüseyin, İrfan, forvette ise George Akbabio ve Azuka Izu 11 ile başladı.

Gençlerbirliği ise mücadeleye Per Hopf, Uğur, Ferhat, Ahmet Çok, Ahmet Oğuz, Landel, Panajotis, İrfan, Elkebir ve Serdar 11 ile çıktı.

Maçın hemen başında dakikalar 10’u gösterirken Alima Yeni Malatyaspor kalesinde etkili olan Gençlerbirliği Serdar’ın golüyle 1-0 öne geçti.

Kalesinde golü gördükten sonra rakip kaleye daha etkili gitmeye başlayan sarı-kırmızılı takım, Hüseyin Kar’ın düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu İrfan ile gole çevirdi ve skor 1-1 oldu.

Ankara ekibi Gençlerbirliği 25. dakikada Serdar ile bir kez daha öne geçti ve müsabakanın ilk yarısı 2-1 Gençlerbirliği’nin üstünlüğüyle sona erdi.

İki takımın teknik adamı da maçın ikinci yarısında kadrolarındaki bütün oyunculara şans verirken, Alima Yeni Malatyaspor’da İrfan ve Azubuike oynadıkları futbolla ikinci yarı öncesinde hazır bir görüntü ortaya koydular.

Karşılaşmanın ikinci yarısında başka gol olmadı ve müsabaka 2-1 Gençlerbirliği’nin üstünlüğü ile sona erdi.

Kaynak: İHA