GÜNDEM / 10 Ocak 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- AK Parti'nin 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kapanış konuşmasıyla sona erecek.

(Afyonkarahisar/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İl Konferansı'nın açılışında konuşacak.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam'daki Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve TBMM Grubu Ortak Toplantısı'nın kapanış oturumunun ardından basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- İran'daki Suudi Arabistan'a ait diplomatik misyonlara yapılan saldırılara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Riyad/Tahran/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya beldesindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen’deki yürütülen operasyonlar izleniyor.

(Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası gruplarında 3. haftaya 6 maçla devam edilecek.

- A Grubu'nda Medipol Başakşehir-Bandırmaspor, B Grubu'nda Bursaspor-Boluspor, C Grubu'nda Sivas Belediyespor-Kardemir Karabükspor ve 1461 Trabzon-Beşiktaş, D Grubu'nda Çaykur Rizespor-Aydınspor 1923, H Grubu'nda da Giresunspor-Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/15.00/Bursa/19.00/Sivas/13.00/Trabzon/18.30/Rize/17.00/Giresun/20.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2017 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki ikinci maçında THF Spor Salonu'nda Belçika ile karşılaşacak

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı)

3- Muratpaşa Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, EHF Kupası son 16 turu ilk maçında, deplasmanda Almanya temsilcisi Leipzig ile karşı karşıya gelecek. (Leipzig/16.00)4- Spor Toto Basketbol Ligi'nin 15. haftasına, Banvit-Türk Telekom, Torku Konyaspor-Trabzonspor Medical Park, Pınar Karşıyaka-Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor müsabakalarıyla devam edilecek.(Balıkesir/Konya/16.00/İzmir/18.00) (Fotoğraflı) 5- Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 2015-2016 sezonunun ikinci yarısının ilk haftası 5 maçla tamamlanacak. (Fotoğraflı) 6- Spor Toto 3. Lig'de 2015-2016 sezonunun ikinci yarısı 20. hafta maçlarıyla başlayacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA