Fenerbahçe kupada kayıpsız

Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 3. maçında Fenerbahçe, deplasmanda Giresunspor'u 2-0 mağlup etti.

Fenerbahçe kupada kayıpsız
Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 3. maçında Fenerbahçe, deplasmanda Giresunspor ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe karşılaşmayı Josef de Souza ve Fernandao'nun golleriyle 2-0 kazanmayı başardı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 9'a yükseltirken, Giresunspor sıfır puan ile son sırada kaldı.

BREZİLYALIDAN KLAS GOL

Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı ataklar şeklinde geçti. Giresunspor zaman zaman ok adamla rakip sahada gol ararken, Fenerbahçe ilk dakikalarda daha fazla uzun topla pozisyon bulmaya çalıştı. Sarı-lacivertli ekip 21. dakikada Nani ile atağa çıktı. Portekizli yıldız orta alandaki Ozan Tufan'a pasını çıkardı. Ozan, savunmanın arkasına sarkan Josef de Souza'yı hareketlendirdi. Josef de Souza kaleciyi geçtikten sonra topu çok şık bir hareketle çekti ve rakibinden kurtuldu. Ardından Brezilyalı oyuncu topu altıpas üzerinde ağlara göndermekte zorlanmadı. Fenerbahçe 21. dakikada bu golle rakibi önünde 1-0 öne geçti.

Mücadelenin 30. dakikasında Giresunspor'da Abwo, pasını Waldison'a çıkardı. Waldison topu kontrol ettikten sonra ceza sahası dışından sert bir şut çekti ancak top kaleci Volkan Demirel'in üzerine gitti. İlk yarının kalan kısmında her iki ekip de başka gol bulamadı ve ilk 45 dakika Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Fenerbahçe kupada kayıpsız

FENERBAHÇE'DE BA SAKATLANDI

İkinci yarının başında Fenerbahçe'de Ba yerine oyuna Kadlec dahil oldu. Ba ilk yarının sonlarındaki bir pozisyonda sakatlanmış ve oyuna sekerek devam edebilmişti. İkinci yarıda da kontrol daha çok Fenerbahçe'deydi. 68. dakikada sarı-lacivertli ekip tehlikeli bir pozisyon yakaladı. Sağ kanattan Ozan Tufan ceza sahasına girdi ve şutunu çıkardı ancak top direğin yanından az farkla auta gitti.

Fenerbahçe kupada kayıpsız

GOLCÜ SAHNEDE


Mücadelenin 83. dakikasında Fenerbahçe'de Fernandao topla birlikte rakip ceza sahasına girdi. Brezilyalı oyuncu ceza sahasına girdikten sonra topu çekip rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi. Ancak hakem pozisyonu faul olarak değerlendirmedi ve devam kararı verdi. Sarı-lacivertli ekip hücumda Fernandao ile etkili olmaya devam etti. 89. dakikada Volkan Şen'in pasıyla Fernandao ceza sahasına hareketlendi. Brezilyalı oyuncu ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ve top direğe çarparak ağlarla buluştu. Fenerbahçe bu golle 89. dakikada farkı 2'ye çıkardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe Giresunspor'u 2-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe kupada kayıpsız