Engelli Şampiyon, Engelsiz Sporcuları Yetiştiriyor

Bedensel engelli olarak katıldığı bilek güreşinde 3 kez dünya şampiyonu olan Gökhan Seven, engelsizlere yaptığı antrenörlükle Türkiye şampiyonları çıkarmayı hedefliyor Seven: 'Gençler Türkiye Şampiyonası'na 11 sporcumla katıldım. Sporcularım kendi kilolarında Türkiye ikincisi ve dördüncüsü oldu. Sporcu olarak eksiğimizin olduğunu düşünmüyorum ancak sporcuları eğitecek yeterli ekipmana sahip değiliz'

YUNUS HOCAOĞLU - Bedensel engelli bilek güreşinde 3 kez dünya şampiyonu olan Gökhan Seven, deneyimlerini kurduğu takımla engelsiz sporculara aktarıyor.

Bedensel engelli bilek güreşinde 3 Dünya, 5 Avrupa, 2 Asya şampiyonluğuna sahip Erzurumlu Gökhan Seven, Kotku Gençlik ve İzcilik Spor Kulübü bünyesinde kurduğu bilek güreşi takımı ile antrenörlükte de engelleri yıkarak, engelsiz sporcular yetiştiriyor.

Seven'in kurduğu ve antrenörlüğünü yaptığı takımın 11 sporcusu, 19-20 Aralık tarihleri arasında Ankara'da yapılan Kulüplerarası Genç Erkekler Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda ilk dereceleri elde etti. Türkiye genelinden 73 kulübün katıldığı şampiyonada Seven'in öğrencileri, engelli antrenörlerinden aldıkları eğitim ve cesaretle ikincilik ve dördüncülük dereceleri elde etti.

- Türkiye şampiyonları çıkarmayı hedefliyor

Gökhan Seven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıldır spor yaptığını ve bilek güreşinde aktif sporculuğun yanında antrenör olarak sporcular yetiştirdiğini belirtti.

Antrenörlükte de hedefinin Türkiye şampiyonu sporcular yetiştirmek olduğunu ifade eden Seven, 'Gençler Türkiye Şampiyonasına 11 sporcumla katıldım. Sporcularım kendi kilolarında Türkiye ikincisi ve dördüncüsü oldu. Sporcu olarak eksiğimizin olduğunu düşünmüyorum ancak sporcuları eğitecek yeterli ekipmana sahip değiliz. Eğer bize destek verilirse Türkiye şampiyonlarının bu salondan çıkacağına hiç şüphem yok' diye konuştu.

- Sporcuları onu örnek alıyor

Seven'in öğrencilerinden Emrah Kaya ise Ankara'da yapılan şampiyonada hem sağ sağ hem de sol kol 70 kiloda Türkiye ikincisi olduğunu dile getirdi.

Bu sporu severek yaptığını ve engelline rağmen kazandığı başarılarla antrenörünün kendilerine örnek olduğunu ifade eden Kaya, 'Gökhan hocayı tanıyarak bu spora başladım. Hocamızın engelli olarak yaptığı dünya derecelerinden sonra ben de bu spora ilgi duydum ve sonuçta Türkiye ikincisi oldum. Çok mutluyum. Hocama da minnettarım' dedi.

Kaynak: AA