Modern Pentatlon

Ferdi Türkiye Şampiyonası ile Kulüpler Türkiye Kupası yarışmaları 1113 Eylül'de Ayvalık'ta yapılacak

Modern pentatlonda, Ferdi Türkiye Şampiyonası ile Kulüpler Türkiye Kupası yarışmaları 11-13 Eylül'de Ayvalık'ta yapılacak.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre, koşu, yüzme, koşu ve atış, yüzme, koşu yarışmalarından oluşan, modern biathle ve modern triathle kategorilerinde Ferdi Türkiye Şampiyonası ile Kulüpler Türkiye Kupası yarışmalarına Ayvalık Sarımsaklı Plajı mevkisindeki Vilayetler Evi Sosyal Tesisleri ev sahipliği yapacak.

Ayvalık Kaymakamlığı ve Ayvalık Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenecek yarışmalara, ferdi ve 39 kulüpten, 223'ü erkek, 149'u kadın olmak üzere 372 sporcu katılacak.

Dereceye giren sporcular arasında yapılacak değerlendirmeyle seçilenler, 19-20 Eylül'de Gürcistan'ın Batum kentinde düzenlenecek Open Biathle-Triathle Dünya Şampiyonası ve 28 Ekim-1 Kasım tarihlerinde Kuşadası'nda yapılacak Open Biathle-Triathle Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Federasyon başkanı Yaşar Akşin, konuyla ilgili açıklamasında, modern pentatlonun, sporcuların, 5 disiplinde yarıştığı olimpik bir spor olduğunu belirterek, "Bu disiplinler yüzme, kombinasyon (koşu ve atış), eskrim ve biniciliktir. Sporcularımız 18 yaşından itibaren 5 disiplini yapmaya başlamakta, yarışmalardaki sıralamaları, bu disiplinlerden almış oldukları toplam puana göre belirlenmektedir. Modern biathle, modern pentatlonun  ilk adımı olup, koşu ve yüzme disiplinlerinden oluşmaktadır. Modern triathle de ise koşu ve yüzmeye atış eklenmektedir" ifadelerini kullandı.

Yarışlara bu denli yoğun katılım olmasının, kendilerini çok mutlu ettiğini kaydeden Akşin, sporcu, antrenör ve kulüplere başarılar diledi.

Kaynak: AA