Ankara Kalesi'nde Oryantiring Heyecanı

Ankara Oryantiring Spor Kulübü tarafından düzenlenecek Ankara Kalesi Oryantiring Yarışları'na 20 kulüpten 200'e yakın sporcu katılacak

Ankara Oryantiring Spor Kulübü tarafından düzenlenecek Ankara Kalesi Oryantiring Yarışları'na 20 kulüpten 200'e yakın sporcu katılacak.

Türkiye Oryantiring Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 12 Eylül Cumartesi günü Ankara Kalesi'nde yapılacak organizasyon saat 10.00'da başlayacak.

Federasyon Antrenörler Kurul Başkanı Kenan Aksin, Ankara sakinlerini, Ankara Kalesi'nin farklı noktalarına yerleştirilen hedeflerin bulunacağı organizasyona davet ederek, "Çocuklarımızın, gençlerimizin, ebeveynlerin spor yapmasına ortam hazırlamak federasyonların görevleri arasındadır. Federasyonumuz bu tür organizasyonlara her zaman destek veriyor" ifadelerini kullandı.

Aksin, oryantiring sporunun birçok Avrupa ülkesinde ilköğretimde ders olarak okutulduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Özellikle İskandinav ülkeleri olmak üzere neredeyse tüm Avrupa ülkelerinde, her mahallenin bir oryantiring kulübü ve takımı bulunmaktadır. Bir dershane, okul binası, okul bahçesi, küçük bir park alanı bile oryantiring parkuru olabilmektedir. Harita ve pusulanın kullanımıyla yön bulma uygulamalarının yapıldığı bu dersin, çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimini olumlu yönde etkilediği, karar verme mekanizmalarını geliştirdiği, güven duygusunu ve ifade yeteneğini artırdığı tespit edilmiştir."

Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler dağıtılacak.

Kaynak: AA