Ekiz Yumurta Foça Basketbol Şampiyonluğa Kilitlendi

Türk basketboluna yeni bir heyecan getirmek amacıyla kurulan Ekiz Yumurta Foça Basketbol, 17 Ekim’de başlayacak Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi öncesi takımın şampiyonluğuna kilitlendi.

Kadınlar Basketbol 2. Lig temsilcilerinden Ekiz Yumurta Foça Basketbol basın mensupları ile yemekte bir araya geldi. Yönetim kurulu üyeleri, teknik ve idari kadro, spor yazarları ve gazetecilerin katıldığı yemekte, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da Yeşil Beyazlı ekibi yalnız bırakmadı.

Ekiz Yumurta Foça Basketbol Kulübü Başkanı Hamdi Ekiz, bu sene iddialı olduklarını belirterek, “Çok kısa bir süre önce Ekiz Yumurta Foça Basketbol takımımızı kurduk. Hem markamıza hemde Foçamıza değer katmak için böyle bir girişimimiz var. Bu sene şampiyonluğa oynuyoruz” dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise yemeğe katılan gazetecilere teşekkür ederek, şunları söyledi: “Foça için önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Kadın basketbol takımları sayesinde Foça’nın çok ciddi bir tanıtımının olacak. Umarım 3 yıl sonra burada üç büyükleri ağırlayacak daha sonra da Avrupa’da Foça’nın adını duyuracağız. Foça’ya bu keyfi yaşatacak olan Ekiz Yumurta ailesine teşekkür ediyorum.”

FOÇA’YA AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

Tecrübeli antrenör Erman Okerman ise “Burda olmaktan mutluyum gerçekten çok inandığım proje buraya geldiğim ilk günü teklifi kabul ettim. Amacımız takımımızı süper lige göndermek ve İzmir’deki kadın basketboldaki eksiği kapatmak en büyük isteğimiz. Ekiz yumurta markası ile Foça’ya Avrupa şampiyonluğu kazandırmak istiyoruz. Maçları Foça Bağarası’ndaki salonumuzda oynayacağız, takımımız lige hazır” diye konuştu.

Yemekte basın mensupları adına konuşan Duayen Gazeteci Gürkan Ertaç da şöyle konuştu: “Böyle bir yemekte bizleri topladığınız için basın mensubu arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Sayın Başkan Gökhan Demirağ nerede varsa, orada başarı vardır. Kendi işlerinin dışında spora yaptığı hizmetleri yad ediyoruz. Sayın Hamdi Ekiz’in bu girişimi Türk sporu adına çok önemli. Bizler de onlara her zaman katkı koyacağız.”

Kaynak: İHA