Dev derbiye hakem kararları damga vurdu

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan ligin ilk derbisine, hakem Halis Özkahya'nın vermiş olduğu kararlar damgasını vurdu.

Dev derbiye hakem kararları damga vurdu
Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde çıktığı ilk derbiyi kazandı. Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup eden Beşiktaş, Süper Lig’in yeni lideri oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 6. Haftasında, Atatürk Olimpiyat Stadı iki devin gol düellosuna tanık oldu. Kadro değerleri 975 milyon lirayı bulan Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin 5 gollü nefes kesen mücadelesinde kazanan Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar, Simon Kjaer (kendi kalesine) ve Mario Gomez'in 2 golüyle karşılaşmayı 3-2 kazanarak 8 maçlık derbi hasretine son verdi.

Maça goller kadar hakem Halis Özkahya ve yardımcılarının verdiği tartışmalı kararlar damgasını vurdu. Hem Beşiktaşlı hem de Fenerbahçeli taraftarlar maç sonu hakem kararlarına sert tepki gösterdi.

İLK GOL OFSAYT

Lig Tv maç sonu tartışmaları pozisyonları ekrana taşıdı ve Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Kjaer'in topu kendi kalesine attığı golde Ersan Gülüm'ün 30 cm ofsaytta olduğunu belirlendi. 

Dev derbiye hakem kararları damga vurdu

TOP ÇİZGİYİ GEÇMEDİ

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin en tartışmalı pozisyonu 65. dakikada yaşandı...

Sağ taraftan Beşiktaş ceza sahasına şık çalımlarla giren Fenerbahçeli Volkan Şen, 'top çizgiyi geçti mi geçmedi mi' tartışmasına yol açan bir pozisyonda meşin yuvarlağı Van Persie'ye ortaladı.

Hollandalı yıldız da klas bir vuruşla skoru 2-2'ye getiren golü attı. Bu golün ardından siyah beyazlılar uzun süre 'top çizgiyi geçti' itirazında bulundu, ancak yardımcısına danışan Halis Özkahya gol kararını verdi.

Bu pozisyon da topun çizgiyi tamamen terk etmediği ortaya çıktı.

Dev derbiye hakem kararları damga vurdu