Galatasaray 2-1 Gaziantepspor

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında TT Arena'da konuk ettiği Gaziantepspor'u 2-1 mağlup etti.

Galatasaray 2-1 Gaziantepspor
Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray ile Gaziantepspor karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena2da oynanan mücadeleyi ev sahibi Galatasaray 2-1'lik skorla kazandı.

Gaziantepspor, 9. dakikada Muhammet Demir'in golüyle 1-0 öne geçti. Jason Denayer'in ortasına sert bir kafa vuruşu yapan Lukas Podolski bu gole 11. dakikada cevap verdi. İlk yarı bu skorla bitti. 56. dakikada Umut Bulut atttığı golle Galatasaray'a galibiyeti getirdi.

Galatasaray bu sonuçla 11 puana yükseldi. Gaziantepspor ise 7 puanda kaldı. Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray, Medipol Başakşehir'e konuk olacak. Gaziantepspor ise çıkıştaki Osmanlıspor ile Kamil Ocak'ta karşılaşacak.

BURAK SONRASI UMUT BULUT 11'DE

Gaziantepspor'u ağırlayan Galatasaray'ın ilk 11'inde, tek değişiklik oldu.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligde son oynadıkları Trabzonspor karşılamasının ilk 11'inde, sakatlığı bulunan Burak Yılmaz dışında değişikliğe gitmedi. Burak Yılmaz'ın yokluğunda Hamzaoğlu, forvet hattında Umut Bulut'a görev verdi.

Sarı-kırmızılı ekipte, kırmızı kart cezalısı durumundaki Selçuk İnan ile sakatlığı devam eden Hamit Altıntop da bu müsabakanın kadrosuna giremedi.

MAÇ KARŞILIKLI GOLLERLE BAŞLADI

Galatasaray ile Gaziantepspor arasındaki mücadele, oldukça temposuz başladı. Gaziantepspor, savunmayı geride kurup kademelendirirken, Galatasaray ise araya paslarla kanatlardan gelmeye çalıştı.

Temposuz başlayan maçta ilk gol, bir kontraatak sonucu Gaziantepspor'dan geldi. John Chibuike'nin soldan getirip ortaladığı topa Muhammet Demir tek vuruş yaptı ve 9. dakikada konuk ekip 1-0 öne geçti. Muhammet, böylece TT Arena'da çıktığı 5. maçında 3. golünü attı.

Golün hemen ardından Galatasaray'ın beraberlik arayışları fazla uzun sürmedi. Santra sonrası sağ kanattan topu getiren Jason Denayer, yaptığı güzel ortada top Podolski ile buluşturdu. Alman yıldızın sert kafa vuruşu ile 11. dakikada skor eşitlendi.

GOLLERDEN SONRA TEMPO DÜŞTÜ

Gollerden sonra maç tekrar temposuzlaştı. Orta alanda fazla sayıda top kayıpları yaşanırken, sık sık çalan hakem düdükleri de tempoyu düşüren bir başka etkendi. Top sürekli Galatasaray'da kalırken, Gaziantepspor'un merkezde kademeli kurduğu savunmayı aşmakta güçlendi. İlk 30 dakika bu görüntüde geçildi.

Son 15 dakikada tempoda biraz kıpırdanma olurken, Galatasaray Umut Bulut ile yüzde 100'lük bir fırsattan yararlanamadı. Gaziantepspor ise Daniel Larsson ile tehlikeli geldi ancak Larsson'un topu ayağında fazla tutması neticesinde pozisyon kaçtı.

İlk yarı, Muhammet ve Podolski'nin karşılıklı golleriyle 1-1 sonuçlandı.

HAKAN BALTA DENGEYİ BOZDU, UMUT ATTI

Mücadelenin ikinci yarısına Galatasaray istekli başladı fakat tempo yine yüksek değildi. Sneijder'in çabalarıyla ikinci yarının ilk 5 dakikasında aksiyon vardı ancak diğer Galatasaraylı oyuncular Hollandalı yıldıza yardımcı olamayınca mücadele yine monoton bir havada, sürekli top kayıplarıyal devam etti.

Bu havayı dağıtan isim, savunmadan ileri çıkıp bir de Umut Bulut'a harika bir ara pası atan Hakan Balta oldu. Umut Bulut, sol kanattan merkeze doğru gelen ara pasını kontrol etmeden net bir şekilde vurdu ve 56'da Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi.

GOLDEN SONRA TEMPO DÜŞTÜ

Bu golden sonra tempo tekrar düştü. Galatasaraylı oyuncular, golden sonra daha fazal savunma düşünerek oynadılar. Gaziantepspor cephesi ise 56 dakika savunma yaptıktan sonra hücunmu da düşünmeye başladı. Oyun bu yeni şeklinde, daha fazla top kaybının olduğu bir hale büründü.

Gaziantepspor, hücum etmeye çalıştığı bölümde Mustafa Durak ile bir fırsat yakaladı. Galatasaray ise Umut Bulut ile net bir fırsat buldu. Ancak, her iki pozisyonda da gol gelmedi. İkinci yarının gol dışında akılda en çok kalan pozisyonu ise Jason Denayer'in sağ kanattan çalımlarla geldiği pozisyon oldu.