Terim'den Yunus Mallı hamlesi!

Mainz 05, Hoffenhaim'i 3-1'le geçerken maça attığı 3 golle damgasını Yunus Mallı vurdu. Türk futbolcu bir anda Almanya'nın gündemine oturdu.

23 yaşındaki 10 numaranın bu performansının ardından gözler bir anda üzerine çevrildi. 2011 yılından bu yana formasını giydiği Mainz'ı sırtlayan Yunus'un "Yeni Mesut Özil" olarak lanse edilmesi ise bir anda akıllara milli takım konusunu getirdi. Özellikle son dönemde Mesut Özil ve Emre Can'ı Almanya'ya kaptıran Türkiye'nin Yunus konusunda nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu oldu.

Almanya Milli Takımların U17, U18, U19, U20 ve U21 olmak üzere tüm altyaş kategorilerinde forma giyen Yunus, Almanya U21'e gittiği dönem Türkiye'den de teklif almıştı. Başarılı orta saha oyuncusu o dönemi "O zaman Almanya'nın 21 Yaş Altı Milli Takımı'ndaydım. O yaşlarda Almanya'dan Türkiye'ye geçmeyi mantıklı bulmadığım için teklifi kabul etmedim. Yetkililerle ileride tekrar görüşmek üzere ayrıldık" sözleri ile anlatmıştı.

GÖNLÜ AY-YILDIZDAN YANA

Almanya A Milli Takımı için henüz davet almayan ancak oynadığı futbolla dikkat çeken Yunus'un Ekim'de oynanacak kritik İzlanda maçı kadrosuna Fatih Terim tarafından davet alması bekleniyor. Almanya A Milli Takımı içerisinde uzun vadede forma şansı az olan Yunus'un kararını Türkiye'den yana kullanması ve ay-yıldızlı formayı giymeyi ihtimali yüksek.