Mersi Van Persie!

UEFA Avrupa Ligi'nde Molde'ye 3-1 yenilerek hüsran yaşayan Fenerbahçe, Süper Lig'in 5. haftasında Bursaspor'u 2-1 yendi. Galibiyet golünü 79. dakikada Hollandalı yıldız Robin Van Persie kaydetti

Mersi Van Persie!
Avrupa’dan moralsiz dönen Fenerbahçe, Bursaspor galibiyetiyle moral buldu. Kadıköy’de mutlak 3 puan parolasıyla sahaya çıkan Sarı-lacivertliler, Nani ve Van Persie’nin golleriyle rakibini 2-1 mağlup etti

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 5. Haftasında Bursaspor'la karşılaştı. Şükrü Saracoğlu'ndaki mücadeleyi 2-1 kazanan Vitor Pereira'nın ekibi liderliğini sürdürdü. 20'de Markovic'in asistinde Nani'nin golüyle öne geçen Fenerbahçe'ye Bursaspor 63'te Tomas Necid'le cevap verdi.

Maça yedek başlayan Robin Van Persie, 79. dakikada attığı golle Fenerbahçe'yi yeniden öne geçirdi. Maçın 77. dakikasında oyuna giren Hollandalı yıldız, ayağının tozuyla 79'da çok şık bir son vuruş yaparak klasını sergiledi ve Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren isim oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 2-1 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından puanını 13'e çıkaran Fenerbahçe liderliğini sürdürdü. Ligde 5. hafta sonunda 4. yenilgisini alan Bursaspor 16. sırada kaldı

ESKİ BURSASPORLULAR SAHADA

Geçen sezon Bursaspor'da gösterdikleri başarılı performansla Fenerbahçe'ye transfer olan Şener Özbayraklı, Ozan Tufan ve Jose Fernandao eski takımlarına karşı mücadele etti. Bu üç oyuncu karşılaşmaya ilk 11'de başlarken Bursaspor'dan diğer transfer Volkan Şen, yedek kulübesinde oturdu. Takımlarını desteklemeye gelen az sayıdaki Bursasporlu taraftar ise bu 4 oyuncuya maçtan önce tepki gösterdi.

BURSASPOR STOCH'U OYNATMADI

Bursaspor, Fenerbahçe'den kiraladığı Slovak futbolcu Miroslav Stoch'u oynatamadı. Sezon başında Fenerbahçe'de forma giyen ancak transferin son günlerinde Bursaspor'a kiralanan Slovak futbolcu, iki takımın anlaşması gereği bu maçta sahaya çıkamadı.

NANİ KADIKÖY'Ü AYAĞA KALDIRDI

20. dakikada Markovic, rakiplerinden kurtardığı topu ceza alanı önünde daha müsait durumdaki Nani'nin önüne bıraktı. Portekizli futbolcu, meşin yuvarlağı yerden düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0.

BURSASPOR NECİD'LE CEVAP VERDİ
63. dakikada Josue'nin soldan ortasında altıpasın önünde topla buluşan Necid, bekletmeden meşin yuvarlağı filelere göndererek eşitliği sağladı. Sarı-lacivertliler golden önce Meireles'e faul yapıldığı yönünde itirazlarda bulundu.

VAN PERSİE GİRDİ VE GOLÜNÜ ATTI
80. dakikada sağdan topla son çizgiye inen Hasan Ali, güzel bir hareketle Sercan'ı oyundan düşürdü. Bu oyuncu, önünü boşalttığı anda meşin yuvarlağı ceza alanı içinde ön direğe yönelen Van Persie'nin önüne bıraktı. Hollandalı oyuncu, bekletmeden yerden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve takımını bir kez daha önce geçirdi: 2-1.

Stat: Ülker
Hakemler: Barış Şimşek, Mustafa Emre Eyisoy, Mehmet Cem Hanoğlu
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Alves, Kadlec, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 84 Caner Erkin), Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 88 Uygar Mert Zeybek), Meireles, Markovic (Dk. 77 Van Persie), Nani, Fernandao
Bursaspor: Mert Günok, Advincula, Serdar Aziz, Dany, Aziz Behiç (Dk. 84 De Sutter), Faty, Hosogai (Dk. 57 Sercan Yıldırım), Dzsudzsak, Emre Taşdemir (Dk. 70 Aydın Karabulut), Josue, Necid
Goller: Dk. 20 Nani, Dk. 80 Van Persie (Fenerbahçe), Dk 63 Necid (Bursaspor)
Sarı kartlar: Dk. 27 Hosogai, Dk. 65 Dzsudzsak, Dk. 70 Dany, Dk. 72 Josue, Dk. 90+1 De Sutter (Bursaspor), Dk. 59 Markovic (Fenerbahçe)
MAÇTAN DAKİKALAR

Fenerbahçe 2 - Bursaspor 1

Maç sona erdi.
90'Bu kez gelişen Fenerbahçe atağında Uygar'ın ceza alanına ortasında Serdar Aziz topu kornere gönderdi.
90'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Josue'nin ceza alanına ortasında Necid'in kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
90'Volkan Demirel bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
90'Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında ceza alanına yapılan ortasında Faty'nin kafa vuruşunda son anda Volkan topu kornere tokatladı.
90' Bursaspor'da Meireles'e faul yapan Tom de Sutter sarı kart gördü.
90' Mücadelenin sonuna 7 dakika ilave edildi.
90' Sarı lacivertli ekipte Raul Meireles bir sakatlık geçirdi ve oyun durmuş durumda.
89' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Caner'in ceza alanına ortasında Fernandao'dan önce Mert topun sahibi oldu.
88' Fenerbahçe'de Ozan Tufan oyundan çıkarken Uygar Zeybek oyunda.
86' Bursaspor, sol kanattan köşe gönderi yakınlarından taç atışı kullandı. Ceza alanına uzun gönderilen topu savunma karşıladı.
84' Bursaspor'da ise Aziz Behich'in yerine Tom de Sutter oyunda.
83' Sarı lacivertli takımda Hasan Ali Kaldırım'ın yerine Caner Erkin oyunda.
82' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanına yerden gönderilen pasa hareketlenen Fernandao yerde kaldı ama oyun devam etti.
81' Fenerbahçe'de günün başarılı isimlerinden Hasan Ali, bir sakatlık geçirdi ve oyuna devam edemeyeceğini söyledi.
80' Sarı lacivertli ekipte Robin van Persie, oyuna girer girmez skora katkı sağlamayı başardı.
79' Sol kanattan son çizgiye inen Hasan Ali, Sercan'ı geçtikten sonra ceza alanına girdi ve pasını yerden gönderdi. Van Persie, topu kontrol etmeden sağ köşeye yerden vuruşunu yaptı ve top Mert'in bakışları arasında ağlara gitti.
79' GOL! Robin van Persie
79' Bursaspor kontra atak şansı yakaladı. Dzsudzsak, rakip ceza alanı yakınlarından sol çaprazdaki Sercan'a pasını verdi. Sercan'ın içeriye çevirdiği topu savunma kontrol etti.
78' Fenerbahçe sol kanattan serbest vuruş kullandı. Meireles'in ceza alanına ortasında kaleci Mert topun sahibi oldu.
77' Sarı lacivertli ekipte Lazar Markovic oyundan çıkarken Robin van Persie oyunda.
76' Orta yuvarlak içinde kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada Bruno Alves, topu kafasıyla Mert'in üzerinden aşırttı ama son anda Serdar Aziz, Fernandao'dan önce topa müdahale etti.
75' Bursaspor'da ise Faty sakatlık geçirdi ve oyun alanında uzun süre yatınca seyircilerin tepkisini çekmeye başladı. Faty, sekerek oyun alanının kenarına geldi.
74' Orta yuvarlak içinde gerçekleşen top kapma mücadelesinde Ozan Tufan, aldığı darbeyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
73' Bursaspor'da Josue sarı kart gördü.
72' Oyunun son bölümünde iki takım oyuncuları arasında gerginlik yükselmeye başladı.
71' Bursaspor'da Emre Taşdemir'in yerine Aydın Karabulut oyunda.
70' Bursaspor'da Dany Nounkeu , Fernandao'ya yaptığı faulün ardından itirazdan sarı kart gördü.
69' Fenerbahçe, rakip ceza alanı yakınlarından serbest vuruş kullandı. Nani, topu doğrudan kaleye gönderdi ama Mert iki hamlede topun sahibi oldu.
67' Gelişen Bursaspor atağında Dzsudzsak'ın uzak mesafeden kaleye şutunda top kaleci Volkan'da kaldı.
66' Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Sol kanattan ceza alanına yapılan ortada Ozan'ın kafa vuruşundan sonuç çıkmadı.
65' Bursaspor'da Dzsudzsak, Mehmet Topal'a yaptığı faulden sonra sarı kart gördü.
64' İtirazlarını sürdüren Raul Meireles sarı kart gördü.
64' Fenerbahçeli oyuncular golden önce Fenerbahçe yarı alanının ortalarında Meireles'e faul yapıldığı yönünde uzun süre itirazlarda bulundular.
63' Yine sol kanattan gelişen Bursaspor atağında Dzsudzsak'ın pasında bu kez Josue topla buluşup ortasını yaptı ve kale sahası içinde bulunan Necid, topu ağlara gönderdi.
63' GOL! Tomas Necid
62' Gelişen Bursaspor atağında sol çaprazda topla buluşan Dzsudzsak'ın ceza alanına ortasında Sercan topu içeriye çevirdi ama savunma topu karşıladı.
61' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Hasan Ali, Sercan'a faul yaptı.
60' Sarı lacivertlilerde Hasan Ali, Serdar Aziz ile yükseldiği kafa topu mücadelesinde bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
59' Fenerbahçe'de Markovic, rakibine yaptığı hareketin ardından sarı kart gördü.
57' Bursaspor'da Hajime Hosogai'nin yerine Sercan Yıldırım oyunda.
56' Sarı lacivertli ekipte Markovic, sağ çaprazdan ceza alanına girdi ve Aziz Behich'ten sıyrılmak isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.
55' Fenerbahçe'de Markovic, orta alanda iki rakibi arasından sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
54' Kullanılan serbest vuruşun ardından Dzsudzsak'ın ceza alanı dışından kaleye şutunda top kaleyi bulmadı.
53' Bursaspor'da Dzsudzsak, rakip yarı alanına girer girmez rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
52' Fenerbahçe'de Fernandao, savunma arkasına koşu yaptı ama kendisine atılan topu iki rakibi arasından sıyrılıp alamadı.
51' Sarı lacivertliler bu kez sol kanattan serbest vuruş kullandı. Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
50' Kullanılan serbest vuruşta Meireles'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
49' Fenerbahçe'de Mehmet Topal, orta alanda Hosogai ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Mehmet, bir sakatlık geçirdi ama oyuna devam edecek.
48' Bursaspor, sağ kanattan köşe gönderi yakınlarından taç atışı kullandı. Advincula'nın ceza alanına uzun gönderdiği top kafalardan sekti ve ardından ceza yayında Hosogai, rakibine faul yaptı.
47' Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Josue'nin ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
46' Karşılaşmanın ikinci devresi Bursasporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.
D.A. Fenerbahçe, Luis Nani'nin attığı tek golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.
D.A. Barış Şimşek ilk yarıda son düdüğü çaldı ve ilk yarı sona erdi.
45' İlk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.
44' Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Advincula'nın pasında topu alan Josue'nin ceza alanına ortasında Necid'in kafa vuruşunda top yandan dışarıya çıktı.
42' Bursaspor'un gole yaklaştığı dakika.Aziz Behich'in sol kanattan ceza alanına ortasında kafalardan seken topa sol çaprazdaki Necid vurdu ama Volkan gole izin vermedi.
41' Kullanılan taç atışı sonrasında ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı. Josue, şut çekmek istedi ama top yine savunmadan sekti.
40' Sol kanattan gelişen Bursaspor atağında Emre, ceza alanına girip topu içeriye çevirdi ama savunma topu taca gönderdi.
39' Gelişen Fenerbahçe atağında Nani'nin Meireles'e ara pasında ofsayt bayrağı kalktı.
37' İki takım son bölümde karşılıklı top kayıpları yapıyor...
36' Meireles'in pasında sol kanatta topla buluşan Ozan, Serdar'ı geçmek isterken topu kaybetti.
35' Geride kalan bölümde topla oynama oranlarında Fenerbahçe'nin %62'nin %38 üstünlüğü bulunuyor.
34' Fenerbahçe karşı atağında Hasan Ali, sol kanattan son çizgiye kadar indi ama Serdar Aziz'i geçemedi.
33' Sol kanattan gelişen Bursaspor atağında Emre, ceza alanına girip kaleye vuruşunu yaptı ama top savunmadan sekti. Ardından Emre, orta yapmak istedi ama top oyun alanını terk etti.
32' Son bölümde tempo biraz düştü.. Top Bursasporlu oyuncularda...
30' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hasan Ali'nin ceza alanına ortasında kaleci Mert topun sahibi oldu.
29' Fenerbahçe, 2. gole çok yaklaştı. Penaltı noktası yakınlarına atılan pasta topu alan Ozan'ın vuruşu savunmadan sekip kornere gitti.
28' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Ozan'a sert bir darbede bulunan Hajime Hosogai, sarı kart gördü.
27' Bursaspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Nani, Advincula'ya faul yaptı.
26' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
25' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Nani'nin ceza alanına etkili ortasında Meireles'in gelişine vuruşunu son anda kaleci Mert kornere çeldi.
24' Sarı lacivertliler oyunu rakip yarı alana yıkmayı başardı.
23' Fenerbahçeli oyuncular golden sonra daha da baskılı oynamaya başladı. Taraftar desteği sürüyor...
22' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hasan Ali'nin ceza alanına ortasında savunmaya yardıma gelen Necid topu uzaklaştırdı.
21' Sarı lacivertliler golden sonra yine sağ kanadı kullandı. Son olarak topla buluşan Nani'nin Şener'e ara pasında savunmaya çarpan top kornere gitti.
20' Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Markovic, topu ceza yayına kadar taşıyıp sol çapraza gönderdi. Fernandao'nun bıraktığı topa Nani, sağ ayağıyla sağ köşeye plase bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.
20' GOL! Luin Nani
18' Fenerbahçe, sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Nani'nin ceza alanına ortasında Kadlec'in kafasından sekip auta gitti.
17' Sarı lacivertlilerin atakları devam ediyor. Ceza alanına uzun gönderilen topu Fernandao, arkadaşına indirmek istedi ama Fernandao, Serdar'a faul yaptı.
16' Fenerbahçe'de bu kez de Nani, ceza alanı dışı sağ çaprazından kaleye şutunu çekti ama top yandan dışarıya çıktı.
15' Sol kanattan etkili gelişen Fenerbahçe atağında Nani'nin ceza alanına ortasında Meireles'in gelişine vuruşundan sonuç çıkmadı.
14' Bir başka Bursaspor atağında bu kez Emre, ceza alanı dışından kaleyi yokladı ama top yandan dışarıya gitti.
13' Kullanılan serbest vuruşta Josue'nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
12' Bu kez gelişen Bursaspor atağında Josue, kaleyi tam karşıdan gören bir yerde uzak mesafede yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
11' Fenerbahçe'de Ozan, Faty'ye baskı yapıp topu çaldı ve hızla ceza alanına sokulup ara pasını atmak istedi ama savunma araya girdi.
10' Fenerbahçe, oyunu yavaş yavaş rakip yarı alana yıkmaya başladı.
9' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hasan Ali'nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
8' Bu kez sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Markovic, sol kanattan son çizgiye kadar indi ama savunma araya girip topu kornere gönderdi.
7' Gelişen Fenerbahçe atağında savunma arkasına koşu yapan Fernandao'ya atılan pasta Dany topu uzaklaştırdı.
6' Karşılaşma düşük tempoyla başladı... Top Fenerbahçe'de...
5' Bursaspor yarı alanında topla buluşan Hosogai, Kadlec'in darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
4' Gelişen Bursaspor atağında Josue'nin ceza alanı dışından kaleye sert şutunda top yandan az farkla dışarıya gitti.
3' Şükrü Saracoğlu Stado'nda Fenerbahçeli taraftarlar maça büyük destekle başladı.
2' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Hasan Ali'nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
1' Karşılaşma Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başladı...


STAT: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Barış Şimşek
SAAT: 20:00
YAYIN: LİG TV

FENERBAHÇE: İşte Fenerbahçe'nin 11'i Volkan , Şener, Alves, Kadlec, Hasan, M.Topal, Ozan, Meireles, Markovic, Nani, Fernandao
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

BURSASPOR: Mert, Advincula, Serdar Aziz, Dany, Aziz , Faty, Hosogai, Dzsudzsak, Josue, Emre, Necid.

TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam