Kadın İtfaiyeciden Madalya İçin Fedakarlık

Türkiye'nin ilk kadın itfaiye olimpiyat takımında yer alan yeni evli itfaiyeci Pelin Parlak, büyük bir fedakarlık göstererek dünya şampiyonası hazırlıklarına katılmak için balayını yarıda kesti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bünyesindeki kadın itfaiye olimpiyat takımı 5 Eylül'de başlayacak Dünya İtfaiye Sporları Şampiyonası'nda ülkeyi temsil edecek. Ekip üyeleri, Türk kadın itfaiyecilerin ilk kez temsil edileceği şampiyonadan en iyi sonuçla dönmek için canla başla çalışıyor.

Hazırlıklarını Afet Koordinasyon Merkezinde günde çift antrenmanla sürdüren kadın itfaiye takımı, zorlu parkuru en kısa sürede tamamlamak için çalışma yapıyor. 7 kişiden oluşan takım, olimpiyat standartlarında düzenlenen sahada kule tırmanma, 100 metre engelli koşu, 4 X 100 engelli koşu ve motopomp etaplarında ter döküyor. Parkurda en iyi dereceyi elde etmeye çalışan kadın itfaiyeciler, gece antrenmanlarına da kalıyor.

-"Bu iş için fedakarlık gerekiyor"

Şampiyona çalışmalarını mesailerini aksatmadan sürdürmeye çalışan itfaiyeciler, özel hayatlarından da fedakarlık ediyor.

Takım üyelerinden 4 yıllık itfaiye eri Pelin Parlak (24), şampiyona hazırlıkları için balayını yarıda kesti. 15 Ağustos'ta dünya evine giren ve balayını İtalya'da geçiren Parlak, şampiyonaya hazırlanan takımını yalnız bırakmak istemediğini söyledi.

Parlak, "Balayı tatilimizi kısa kestik çünkü çok farklı bir iş için çalışıyoruz. Bu iş için fedakarlık gerekiyor. Bu yüzden erken kestik tatilimizi. Pişman değilim. İnşallah güzel dereceler alırız. Her şey daha da güzel olur umarım. Öyle olunca bu yorgunlukların hepsi unutulacak" diye konuştu.

Takıma girmek için gönüllü olduğunu, sıkı tempoda çalıştıklarını ve kendilerini Rusya'da ispat etmeye çalışacaklarını dile getiren Parlak, "Türkiye'de bir ilke imza atacak olmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Çocuklarıma, torunlarıma anlatmak için de çok güzel. Bir işin başlangıcında bulunmak, öncülük etmek gurur verici. 1 yıldır yoğun bir tempoyla çalışıyoruz, son 2 aydır ise hiç durmadan çalışıyoruz. Hedefimiz en iyisini yapmak" ifadesini kullandı.

-Babası ve eşi de itfaiyeci

İtfaiye teşkilatında şoförlük yapan bir babanın kızı olarak mesleğin zorluklarını bilerek büyüdüğünü anlatan Parlak, babasının anlattığı olayların bu mesleği seçmesinde etkisi bulunduğunu kaydetti.

Parlak, itfaiyecilerin büyük yangınlarda alevle savaştığını, kimsenin giremediği yerlere girerek hayat kurtardığını ifade ederek, eşinin de itfaiye eri olduğunu, işlerini severek yaptıklarını vurguladı.

-Dünyadan 8 takım yarışacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürü İsmail Derse de Rusya'daki şampiyonada 8 ülkeden kadın takımın yarışacağını belirterek şu bilgileri aktardı:

"Özellikle teknik üzerine çalışmalar yapıyoruz. Merdiven tırmanma tekniği, el ayak koordinasyon ve bağlantı teknikleri üzerinde durduk. Hız, teknikle gelişen bir iş. 3 ayda bir birer haftalık kamplar düzenledik, çalışmaları pekiştirdik. Son 3 aydır kamptayız. Kupa kazanmak, madalya kaldırmak başarıdır ama şu aşamada başarı temsil etmektir. Dereceler sporun içinde var oldukça gelişecektir."

Takım, 5-10 Eylül'de gerçekleştirilecek şampiyona için 4 Eylül'de Rusya'ya gidecek.

Kaynak: AA