GÜNDEM ÖZETİ / 19 Eylül 2015

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beylerbeyi Köşk'ünde Irak Meclis Başkanı Selim Cuburi ile Tunus Eski Cumhurbaşkanı ve Demokrasi ile Devrimleri Savunan Arap Komitesi Başkanı Monsif Marzuki’yi ayrı ayrı kabul edecek.

(İstanbul/14.30-15.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Avusturya Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz'la bir araya gelerek heyetlerarası görüşme gerçekleştirecek. Görüşme sonrası, ortak basın toplantısı düzenlenecek.

(Ankara/11.30/12.00)

2- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Belediyesi’nce düzenlenen "Tarihi Yarımada Gezi Turu Projesi" kapsamındaki ilk bisikletli kültür ve sağlık turuna katılacak.

(İstanbul/ 09.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4- İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girişi ve ardından Filistinlilere müdahalesi ile yaşanan olaylara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Kudüs)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig’de 5. Haftaya Çaykur Rizespor-Antalyaspor, Medicana Sivasspor-Torku Konyaspor, Eskişehirspor-Kasımpaşa ve Trabzonspor-Galatasaray maçlarıyla devam edilecek.

(Rize/Sivas/17.00/Eskişehir/Trabzon/20.00)

2- PTT 1. Lig’de 5. hafta maçlarında Altınordu ile Alanyaspor, Adana Demirspor ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Şanlıurfaspor ile Giresunspor karşılaşacak.

(İzmir/16.00/Adana/Şanlıurfa/19.30)

3- Spor Toto 2. Lig’de 3. hafta, yapılacak 17 maçla tamamlanacak.

4- Spor Toto 3. Lig’de 5. haftada , 3 ayrı grupta toplam 26 karşılaşma oynanacak.

5- Erkekler Hentbol  Süper Lig’de 2. hafta heyecanı 6 müsabakayla devam edecek.

6- Bayanlar Hentbol Süper Lig’de 2. hafta, İzmir Büyükşehir Belediyesi-Üsküdar Belediyesi maçıyla başlayacak.

(İzmir/16.00)

7- Beşiktaş Mogaz, Hentbol VELUX Erkekler EHF Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki ilk maçında Slovenya temsilcisi Celje Pivovarna Lasko'yu ağırlayacak.

(Kocaeli/18.00)

8- A Milli Kadın Voleybol Takımı hazırlık maçında deplasmanda Sırbistan ile deplasmanda karşılaşacak

(Belgrad/19.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA