Adana'da Amatör Futbol Ligi Törenle Başladı

Adana'da 2015-2016 sezonu amatör futbol ligi, düzenlenen törenle başladı.

5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda düzenlenen törende konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, sporun her türünü desteklemek ve arzu edilen şekilde yaygınlaştırılmasını sağlamanın en büyük arzuları olduğunu belirtti.

Toplum içindeki popülerliği nedeniyle futbolda başarıların taçlandırılması ve desteklenmesi gerektiğini dile getiren Büyük, "Amatör spor kulüplerinin sayısının artırılması ve ihtiyaçlarının karşılanması konusunda herkes işbirliği içinde hareket ediyor. Ancak sevilerek yapılan bu sporun daha fazla tesise ihtiyaç duyduğunu da görmemiz gerek. Devlet eliyle bunu yapmak mümkün değil. Yerel yönetimlerin ve toplumun her kesiminin bu konuya destek vermesi ve başarılı sporcular yetiştirmek için alt yapıya önem verilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Gülleri de Adana olarak geçen sezon 12 kategoride 297 takımla müsabakalara katıldıklarını ifade ederek, "Bu müsabakalar için kulüplerimiz 6 bin 634 sporcuya lisans çıkararak takımlarında faal oynattı. Sezon içinde Türkiye şampiyonaları hariç Adana il ve ilçelerinde toplam bin 650 maç oynandı. Geçen sezon dereceye giren 42 takımımızdan 14'ü Türkiye Şampiyonası'na katılarak önemli dereceler almıştır. Bu sezonun da ilimiz ve ülkemiz için önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından geçen sezon liglerinde ve şampiyonalarda dereceye giren takımlara kupa verildi.

Kaynak: AA