Görme Engelli Sporcuların Azmi Şampiyonluk Getirdi

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen Judo, Yüzme, Atletizm ve Goalbal müsabakalarına katılan görme engelli sporcular başarılı sonuçlarla Adıyaman’a döndü.

Adıyaman’a dönerek şampiyonluk sevincini Vali Mahmut Demirtaş’la paylaşan görme engelli sporcular, kazandıkları kupayı da Vali Demirtaş’a takdim etti.

Adıyaman Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Tunç, görme engelli sporculara verdiği desteklerden dolayı Vali Mahmut Demirtaş’a teşekkür etti.

Ziyarete Adıyaman Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Tunç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü S. Ahmet Bağcı ve görme engelli sporcular katıldı.

Görme Engeliler Spor Kulübü Başkan ve sporcularının ziyaretinden memnuniyet duyan Vali Mahmut Demirtaş, “Görme engelli sporcularımızın başarısı gurur vericidir. Engelli Sporcularımız Judo, Yüzme, Atletizm ve Goalball branşlarında düzenlenen müsabakalarda dereceye girerek bütün dallarda Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olmuşlardır. Görme engelli sporcularımız bu başarılarıyla bizlere azmin zaferini gösterdiler. Tüm sporcularımızı başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Spor kenti olma yolunda emin adımlarla yol alan Adıyaman, son yıllarda çok önemli spor yatırımlarına ev sahipliği yaptı. Önümüzdeki günlerde de yapımı tamamlanan 2 bin 500 kişilik Kapalı Spor Salonu, Tartan Atletizm Pisti ile hazır hale getirilen çok diğer spor yatırımlarının açılışını yapacağız. Bu spor tesislerimizin tümü gece-gündüz sporcularımızın kullanımına hazırdır. İmkânlarımız ölçüsünde spora ve sporcuya desteklerimiz devam edecektir” dedi.

Kaynak: İHA