Bonzaiden İlaçsız Kurtulup Şampiyon Oldular

Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele (UBM) Derneği’nin desteğiyle uyuşturucu bağımlılığından ilaçsız kurtulan ve katıldıkları şampiyonalardan madalyayla dönen 4 genç İnegöl’e gelecek.

Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele (UBM) Derneği Başkanı Ahmet Akay, ilaçsız tedavi yöntemi ile uyuşturucudan kurtulan 4 genci İnegöl’de ağırlayacaklarını bildirdi. Akay, "Afyonkarahisar’da madde bağımlısı 4 tane gencimiz var. Dünyada bir ilk olan ilaçsız tedavi yöntemi ve spor desteğiyle gençleri madde bağımlılığından uzaklaştırdık. Hiçbir iğne ve ilaç olmaksızın, krizlere giren, yani çok üst seviyelerde madde bağımlılığı yaşayan bu evlatlarımızı uyuşturucu illetinden kurtardık. Dünyada bir ilki başardık. Her türlü olumsuz durumda yılmadık. Böylesine güzel bir başarıyı herkesle paylaşmanın onurunu yaşıyorum” dedi.

Uyuşturucudan kurtulan gençlerin değişik spor dallarında madalyalar kazandığını belirten Başkan Akay, "Spor destekli tedavi yöntemi ile uyuşturucudan kurtularak bir ilki gerçekleştiren geçlerimiz, spor yaparak katıldıkları değişik spor dallarında madalyalar kazandı. Hatta sadece ülke içerisinde değil yurt dışından bile madalyayla döndüler. Bu gençlerimizi kazanmaya devam edeceğiz. Dernek olarak ülkemizin çeşitli yerlerinde uyuşturucu kullanan gençlerimize kucağımızı açıyoruz. Onlara bir ağabeyi gibi yaklaşıyoruz; bu da onların hoşuna gidiyor. Birçok gencimizi tedavi ettirdik" diye konuştu.

Akay, uyuşturucu kullanan gençlerin yanında olmak için anneannesinin cenazesine katılamadığını belirterek, şunları söyledi:

"Biz bu işe başlamadan önce ne gibi şeylerle karşılaşacağımızın farkındaydık. Bu işler gönül işidir. Geçen anneannem vefat ettiğinde cenazesine katılamadan Afyonkarahisar’a gitmek zorunda kaldım. Çünkü orada uyuşturucu kullanan gençlerimizi tedavi ettiriyorduk. Onlara destek olmam gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA