Galatasaray-Mersin İdmanyurdu maçında iki gol var

Galatasaray sahasında konuk ettiği Mersin İdman Yurdu ile 1-1 berabere kaldı. Mutlak gol pozisyonlarından yararlanamayan Galatasaray bir başka puan kaybı ile taraftarlarını üzdü.

Galatasaray-Mersin İdmanyurdu maçında iki gol var
Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray sahasında Mersin İdman Yurdu'nu ağırladı.TT Arena'da yağışlı bir havada oynanan maç ikinci yarıda atılan karşılıklı goller neticesinde 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Mersin İdman Yurdu'nun golü 49'da Welliton'dan gelirken Galatasaray buna 50'de Podolski ile karşılık verdi.Galatasaray'da Selçuk İnan, Mersin İY'de ise Vederson 90+3. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.Galatasaray'ın bu beraberlikle puanı 5'e yükseldi. Mersin İdman Yurdu da ligdeki ilk puanı ile tanıştı.

DENAYER YEDEK

Sarı-kırmızılı ekibin yeni transferleri Cenk Gönen ve Jason Denayer, Mersin İdmanyurdu müsabakasının yedekleri içinde yer aldı. Transfer sezonunun son bölümünde kadroya dahil edilen iki isim, Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında yeni takımlarının kadrosuna ilk kez girmiş oldu.

METİN OKTAY UNUTULMADI

Galatasaray ve Türk futbolunun efsane isimlerinden Metin Oktay, ölümünün 24. yıl dönümünde unutulmadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, vefatının 24. yılı geride kalacak Metin Oktay için, 'Seni sevenleri bir kez kez üzdün. 13.09.1991' ve 'Taçsız kral. Tek aşkıydı Galatasaray'yazılı pankartlar açtı.

MAÇ TEMPOLU BAŞLADI

13. dakikada Nakoulma'nın orta alanda kaptırdığı topla Burak ceza alanına girdi. Kaleci Zülfikar'ı da geçen Burak'ın boş kaleye gönderdiği top yandan auta çıktı.

Maçın 17. dakikasında Wesley Sneijder, ceza alanı dışı sol çaprazından ve de dikkat çekecek kadar bir uzak mesafeden kaleye şut çıkardı. Hollandalının müthiş vuruşunu kaleci Zülfikar son anda tokatlayarak kornere gönderdi.

PENALTI TARTIŞMALARI...

37. dakikada Galatasaray atağında ceza alanı içine yapılan ortada Burak topu kontrol etmek isterken meşin yuvarlak göğsüne çarpıp hız kazandı. Topu takip eden Yasin, kontrol etmek isterken Wederson'la girdiği ikili mücadele sonucu yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.

İlk yarının son dakikalarında Merin İdman Yurdu kalesinde adeta bir karambol yaşandı. Kullanılan kornerde G.Saraylı oyuncular topu kaleye göndermekte zorlanınca hakem Mete Kalkavan ilk yarının son düdüğünü çaldı.

YAĞMUR DİNDİ, GOL BAŞLADI

İkinci yarı yağmur durdu, bu sefer goller başladı. Maçın 49. dakikasında ceza alanı içinde topla buluşan Welliton sert bir vuruşla topu G.Saray ağlarına gönderdi: 0-1.

Golden sadece 1 dakika sonra bu sefer G.Saray rakip ceza alanına girdi. Burak'ın şutu Sneijder'den sekti ama işler Galatasaray için kötü gitmiyordu. Top Podolski'nin önüne düştü. O da Welliton'a nazire yapar gibi bir şut çıkardı ve skora dengeyi getirdi: 1-1

KALECİ DEVLEŞTİ

66. dakikada atak yönüne göre sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sneijder'in ceza alanına ortasında önce Yasin ve ardında Olcan'ın aşırdıkları topa Burak kafa vuruşunu yaptı ama kaleci Zülfikar adeta uzayarak hamle yaptı ve son anda topu kornere çeldi.

NELER KAÇTI, NELER...

Maçın 76. dakikasında Mersin takımı %100'lük bir pozisyondan yararlanamadı. Murat'ın ceza alanına girmeden verdiği ara pasında topu alan Filistin asıllı İsveçli Khalili, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ama top sağ direğin hemen yanından dışarıya gitti. Devam eden pozisyon Galatasaray atağı olsa da sarı kırmızılı takım pozisyondan yararlanamadı.

ZÜLFİKAR COŞTU!


Galatasaray 91. dakikada gole çok yaklaştı ama yine Zülfikar'ı geçemedi. Soldan gelişen atakta kale ağzında Burak'ın vuruşunu ayakları ile çıkaran Zülfikar maçın da skorunu belirlemiş oldu...

ART ARDA KIRMIZILAR!


Galatasaray'da Selçuk İnan maçın 90+4. dakikasında Tita'nın kendisine yaptığı faul sırasında rakibine attığı tekme nedeniyle kırmızı kart gördü. Aynı pozisyonda Mersin'den Vederson da Selçuk'a gösterdiği tepki nedeniyle ikinci sarısını gördü ve kırmızı kartla oyun dışı bırakıldı.

Devam eden dakikalarda iki takım da gol bulamayınca maç 1-1 sonuçlandı...