Medipol Başakşehir'den Teröre Tepki

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile 13 Eylül Pazar günü yapacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Medipol Başakşehir, son dönemde yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi.

Başakşehir Fatih Terim Futbol Kompleksi'nde gerçekleştirilen antrenmana ay-yıldızlı kırmızı tişörtlerle çıkan Medipol Başakşehir'in teknik heyet ve futbolcuları, Türk bayrağıyla poz verdi.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, terör olaylarında şehit olan güvenlik görevlilerinin ailelerine başsağlığı dileyerek, "Herkesin enerjisinin düştüğü bir dönem geçiriyoruz. Hayatın içinde çok daha önemli değerler var. Ülkemiz çok güçlü, bunun altından da en yakın zamanda kalkacağımızı düşünüyorum. Biz de elimizden geldiğince destek olmaya çalışacağız" dedi.

Avcı, Beşiktaş ile yapacakları maçta sakatlığı bulunan Emre Belözoğlu'nun forma giyemeyeceğini anlatarak, "Emre Belözoğlu hafta içindeki idmanda bir sakatlığı oldu, bu hafta bizimle olamayacak. Epureanu ve Semih Şentürk sene başından itibaren yok. Onun dışında kadromuz tamam. Saygı duyduğumuz, sahada doğru organize olan, yetenekli oyuncu grubuna sahip Beşiktaş ile zor ve keyifli bir maç bizi bekliyor. Uzun zamandır böyle bir maç yapmamıştık. Umarım karşılığını biz alırız" diye konuştu.

Abdullah Avcı, geçen yılki başarılı performanslarını bu yıl da ortaya koymak istediklerini dile getirerek, "İnşallah kendisine yukarılarda yer edinen, herkesin saygı duyduğu ve çekindiği bir takım oluruz" ifadesini kullandı.

- Bekir İrtegün: "Herkesin canı yanıyor"

Medipol Başakşehirli oyuncu Bekir İrtegün de Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini anlatarak, "İnsanın bir çok şeyi söyleyesi geliyor ama dikkatli ve metanetli olmak lazım. Herkesin canı yanıyor. Özellikle şehit aileleri, onlar kadar bu acıyı hissedemeyiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ve onların acılı ailelerine sabır diliyorum" şeklinde konuştu.

Beşiktaş ile önemli bir maç oynayacaklarını aktaran Bekir,  iyi bir teknik direktör ve oyunculara sahip rakipleri karşısında güzel bir sonuç almak istediklerini kaydetti.

Medipol Başakşehir'in Boşnak futbolcusu Edin Visca ise 5 yıldır Türkiye'de olduğunu ve burayı çok sevdiğini belirterek, "Ne yazık ki istenmeyen olaylar oldu ve birçok şehit verildi. Şehit ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu olanlardan dolayı çok üzgünüm. Umarım en yakın zamanda bunlar son bulacaktır" ifadelerini kullandı.

Yeni sezona iyi başlamadıklarını ancak Bursaspor galibiyetiyle öz güven kazandıklarını anlatan Visca, Beşiktaş maçından da iyi bir neticeyle ayrılmak istediklerini söyledi.

Kaynak: AA