Kilis Belediyespor, Ziraat Kupası 2. Tura Yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası 1. tur maçında BAL liginde mücadele veren Kilis Belediyespor, deplasmanda Osmaniye FK takımını, 120 dakikası 0-0 beraberlikle sonuçlanan maçta penaltı atışları sonucunda 6-5 yenerek 2. tura adını yazdırdı.

Osmaniye’de oynanan maç öncesi ısınmaya Türk Bayraklı tişörtlerle çıkan iki takımda, terörü protesto ettiler. Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından maç başladı.

Maçın ilk yarısında Kilis Belediyespor daha etkiliydi. Recep ve Mehmet Türk ile net pozisyonlar yakaladı ama değerlendiremedi.

İkili mücadelelerde de üstünlük kuran Kilis Belediyespor rakibine pozisyon vermedi ve devre 0-0 bitti.

Maçın ikinci yarısında 62. dakikada Turgut Delen’in ceza sahası içinde eli ile oynaması sonucu Osmaniyespor penaltı kazandı ama kaleci Necdet Şahin penaltıyı kurtararak gole izin vermedi.

72. dakikada ise Kilis Belediyespordan Mehmet Ali Yücel ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Normal süresi 0-0 eşitlikle sonuçlanan maçta uzatma dakikalarına geçildi. Uzatmada da eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışları kullanıldı. Seri penaltı atışları sonucu rakibine 6-5 üstünlük sağlayan Kilis Belediyespor maçtan galip ayrıldı ve Ziraat Türkiye Kupasında 2.tura kaldı.

Maçın yıldızı 3 penaltı atışı kurtaran Kilis Belediyespor kalecisi Necdet Şahin oldu. Futbolcular maç sonrası galibiyeti takımlarını yalnız bırakmayarak Osmaniye’ye gelen taraftarlarla kutladı.

Kilis Belediye Başkan Yardımcısı ve Kilis Belediyespor Başkanı Mehmet Ali Eryılmaz da takımı yalnız bırakmayarak tribünde maçı izledi.

Maç sonu açıklamalarda bulunan Başkan Eryılmaz, “Kilis tarihinde, Ziraat Türkiye Kupası’nda ilk defa 2. Tura kaldık. Bu zorlu mücadelede, 120 dakika boyuncu mücadele eden futbolcu kardeşlerime, teknik ekibimize gönülden teşekkür ediyorum. Bu galibiyeti Kilis halkına armağan ediyorum. Biz Kilis Belediyespor ile ilkleri yaşatmaya devam edeceğiz inşallah. Kupada gidebileceğimiz en iyi yere kadar gitmek istiyoruz. Ligde de hedefimiz her zaman olduğu gibi şampiyonluk“ dedi.

Kaynak: İHA