1.Ankamall Büyük Ankara Klasik Otomobil Ralli'si Başlıyor

1. Ankamall Büyük Ankara Rallisi alanında birçok ilkle 12-13 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Birbirinden değerli klasik otomobiller, çıkış noktası ANKAmall’dan başlayacağı yarışı Beypazarı ve Çubuk ile sonlandıracak.

Hitit Rallisi gibi önemli yarışların da organizatörü olan Ankara Otomobil Sporları Kulübü’nün (ANOK) organize ettiği bu özel yarışa Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü (AKOK), bünyesindeki üyeleri ile katılım sağlayarak organizasyonu renklendirecek. Türkiye’de faaliyet gösteren klasik otomobil kulüpleri arasında önemli bir yeri olan AKOK, bu yarışta farklı kulüplere üye olan çevre şehirlerden de katılım bekliyor.

“İlk gün şehir turu sonrası Beypazarı”

Yarışmacılar, Cumartesi günü ANKAmall’dan protokol eşliğinde verilecek olan seremoni startı ile yarışa başlayacak. Kısa bir şehir turu sonrası, birinci günün sabit hız etaplarını da kapsayan Beypazarı yoluna çıkacak. Beypazarı Belediyesi’nin misafiri olan yarışmacılar araçlarını tarihi Beypazarı evlerinin bulunduğu bölgeye park edecekler.

Beypazarı halkı ve o gün gelen ziyaretçiler ilçede sergilenen klasiklerin bulunduğu alanı gezerken, yarışmacılar da Beypazarı Belediyesi’nin Taş Mektep’te verdiği yemeğe katılacak. Gün sonunda Beypazarı Belediye Belediye Başkanı Tuncer Kaplan’ın vereceği start ile ANKAmall’a dönecekler.

“İkinci günün startı ANKAmall ziyaretçileri tarafından verilecek”

İkinci günün startını ANKAmall ziyaretçileri verecek. Tekrar kısa bir şehir turundan sonra Çubuk ilçesine doğru hareket edecek olan yarışmacıları Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan Karagöl’de misafir edecek. Yarış bitiminde ANKAmall’da sonuçların açıklanmasıyla kupa ve plaket töreni gerçekleşecek. Dereceye giren ekipler, otomobil lastiği, trafik seti, Restore Motor Katkısı ve 3D Detailing gibi hediyelerin de sahibi olacak.

“Dünyada ilk kez uygulanan uydudan takip sistemi ile on-line izleme”

1 .ANKAmall Büyük Ankara Klasik Otomobil Rallisi’ne katılacak olan bütün katılımcılar daha önce Dece Yazılım tarafından hazırlanan mobil uygulamayı telefonlarına indirerek uydu takip sistemini aktif hale getirmiş olacaklar. Organizasyonun sportif yetkilileri, yarışmacılara verilen yol notlarına uyulup uyulmadığı bilgisayar üzerinden on-line olarak izleyebilecekler.

“İtfaiye aracı da klasiK”

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, organizasyon için 1952 model bir itfaiye aracını yarış merkezi ANKAmall’da hazır bulunduracak.

Kaynak: İHA