Şampiyonalarda Türkiye'yi 43 Kayserili Sporcu Temsil Edecek

25 Eylülde Bosna Hersek’te yapılacak olan Küçükler Balkan Şampiyonası ve Kasım ayında Tayland’da yapılacak olan Büyükler Dünya Şampiyonasına Kayseri’den Türkiye’yi temsil etmek üzere 43 sporcu katılacak.

Yarışmalar hakkında bilgi veren Kayseri Jiu jitsu ve Brezilya Jiu Jitsu Federasyon Başkanı Orhan Özaktı, “Jiu Jitsu sporu ülkemizde çok yaygın bir şekilde yapılmaktadır ve aikido, karate ve judonun karışımından oluşmaktadır. Geçtiğimiz hafta Çankırı’da yaptığımız Türkiye Şampiyonasında milli takımı seçtik” dedi.

“ Üçüncü kez yaptığımız Türkiye Şampiyonasında başarılı olan sporcularımızla bu sene 25 Eylülde Bosna Hersek’te yapılacak olan Balkan Şampiyonasında ve Kasım ayında Tayland’da yapılacak olan büyükler Dünya Şampiyonasına katılacağız” diyen Orhan Özaktı, “Balkan Şampiyonasına 40 sporcu, 10 antrenör, iki idareci ve hakem olmak üzere 52 kişilik bir kafileyle katılacağız. Tayland’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasına ise 3 sporcu,1 antrenör ve 1 idareci olmak üzere 5 kişiyle katılacağız. Takımımız çok iyi durumda. Geçen sene oldukça başarılı olduk. Bu senede hedefimiz Dünya ve Avrupa şampiyonu çıkarıp ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. 2017 yılında Polonya’da yapılacak olan World games yarışmalarında Jiu Jitsu olarak ülkemizi temsil etmek hedefliyoruz. Ülkemizi temsil etmek için buralardan puan almayı hedefliyoruz. Hedefimiz bu yarışmalara 2017 yılında ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek sporcular seçmektir” şeklinde konuştu.

Bosna Hersek’te yarışacak sporculardan olan Leyla Naz Demir ise 11 yıldır spor ve 8 aydır da Jiu Jitsu yaptığını belirterek şunları söyledi:

“Türkiye’de Jiu Jıtsuda ve kick boksta başarılı oldum. Bu sene derece yapan arkadaşlarla birlikte 25 Eylülde Bosna Hersek’te Türkiye’yi temsil edeceğiz. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Haftanın üç günü antrenmanlarımız var ve iki saat çalışıyoruz. Şampiyonadan bu hırs ve azimle hepimizin derece yapacağına inanıyorum. Türkiye’yi en güzel şekilde temsil edeceğiz. Ailelerimiz bizi her zaman destekliyor. Benim spora başlama sebebim ailemdir. Onların desteğiyle başladım.”

Kaynak: İHA