'Keyif Verecek Bir Kadro Kurduk'

Basketbol Süper Ligi takımlarından Rönesans TED Ankara Kolejliler'in başŸantrenörü Hasan ǖzmeriç, yeni sezon öncesinde Ankaralı basketbolseverleri heyecanlandıracak ve ligde başŸarılı olacak bir kadro kurduklarını söyledi.

ǖzmeriç, yeni sezon hazırlıklarına 10 AğŸustos Pazartesi başŸlayacaklarını belirterek, oyunculara yapılacak testlerin ardından antrenmanlara başŸlayacaklarını belirtti.

Yeni sezon öncesinde önemli transferler yaptıklarını, hem yerli hem de yabancı oyuncu kadrosunu yenilediklerini vurgulayan ǖzmeriç, "Yerli kadromuzu, Alper ǖzcan, Erol Can LJinko, Caner Erdeniz, ǖnder KülçebaşŸ, Ayberk Olmaz ve Kaan Sarıaslan'dan oluşŸturduk. Yabancı oyuncularımızı ise çok kariyerli ve takıma katkı sağŸlayacak isimlerden belirledik. Martynas Gecevicius, Viktor Sanikidze, Marko Tomas ve Frank Elegar, kariyerleri belli olan ve çok önemli oyuncular. Oyun kurucu ve 4-5 pozisyonları için de oyuncu arayışŸlarımız devam ediyor. Ankaralı basketbolseverleri heyecanlandıracak ve ligde başŸarılı olacak bir kadro kurduk" diye konuşŸtu.

- Hedef play-off

ǖzmeriç, tüm takımların yeni sezon öncesinde iddialı takımlar kurduğŸunu, herkesin olduğŸu gibi kendilerinin de hedefinin play-off'a kalmak olduğŸunu belirtti.

"İsim isim herkesin taktir ettiğŸi transferler yaptık. Takım kimyasını oluşŸturmak da bizim işŸimiz" diyen ǖzmeriç, "Bizim de hedefimiz öncelikle play-off'lara kalabilmek. Bunun için de doğŸru kadroyu kurduğŸumuzu düşŸünüyorum. Takım uyumunu yakalarsak, play-off'un en önemli takımlarından biri oluruz" ifadelerini kullandı.

- "Yabancı oyuncu kuralı faydalı oldu"

Hasan ǖzmeriç, Süper Lig'de uygulanmaya konan yabancı oyuncu kuralıyla birlikte takımlar arasındaki makasın kapandığŸını dile getirdi.

Takımların 6 yabancı oyuncuyu kadrolarında bulundurmalarıyla birlikte ligin hem kalitesini hem de rekabetini artırdığŸına dikkati çeken ǖzmeriç, şŸöyle devam etti:

"Yabancı oyuncu kuralı faydalı oldu. Bu sezon da ligin çok kaliteli geçeceğŸine inanıyorum. Her takım üst düzey oyuncular alıyor ve play-off hedefi içinde oluyor. Play-off'tan sonra kimin ne yapacağŸının belli olmadığŸını, geçen sezon Pınar KarşŸıyaka şŸampiyon olarak gösterdi. Play-off'lara gelen her takımın şŸampiyonluk şŸansı var."

- "Tecrübeli isimlerin 2. ligde oynaması Türk basketbolu açısından önemli"

ǖzmeriç, Süper Lig'de uygulanan yabancı kuralıyla birlikte yaşŸı ilerlemişŸ isimlerin 2. ligi tercih ettiğŸini, bunun da Türk basketbolu açısından önemli olduğŸunu söyledi.

Avrupa şŸampiyonu olan genç ve ümit milli takımlardaki oyuncuların Süper Lig'de şŸansını deneyeceğŸinin altını çizen ǖzmeriç, "Onlar da Süper Lig'de forma savaşŸının içinde olacak. Türk basketbolunun geleceğŸi bu gençler olduğŸuna göre, dakika alacaklarına inanıyorum. Uygulanmaya başŸlanan yabancı oyuncu kuralı, doğŸru bir sistem oldu" dedi.

ǖzmeriç, sponsorları Rönesans Holding'in çok büyük ve önemli bir kurum olduğŸunu kaydederek, "TED Kolejliler ile Rönesans Holding'in isimlerini, üst noktaya çıkarma isteğŸindeyiz. Kolej öğŸrencileriyle aynı yerde yaşŸayacağŸız. Antrenmanlarımızı öğŸrencilerimize açacak ve onlarla bütünleşŸeceğŸiz. Bu sezon maçlarımızı oynayacağŸımız Ankara Spor Salonu'nun da her maçta dolacağŸına inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA