Başkent'te süper kapışma

Sezonu çifte kupa ile kapatan G.Saray, Ziraat Türkiye Kupası finalisti Bursa ile Osmanlı Stadı'nda karşılaşacak. Dev maçta Cüneyt Çakır düdük çalacak.

Başkent'te süper kapışma
TFF Süper Kupa adıyla bu yıl 9. kez düzenlenen organizasyonda geçen sezonu çifte kupayla kapatan Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası finalisti Bursaspor karşı karşıya gelecek. Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda oynanacak mücadele, saat 20.45'te başlayacak. Karşılaşmayı ATV canlı olarak yayınlayacak. Maç öncesi ve sonrası bütün gelişmeler ise A Spor ekranlarında olacak. Müsabakayı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

G.SARAY 13 KEZ KAZANDI
Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. 9 kez düzenlenen organizasyon, ilk kez Ankara'da gerçekleştirilecek. Daha önce 3 defa Almanya'da yapılan Süper Kupa maçı, İstanbul'da iki, Erzurum, Kayseri ve Manisa'da birer kez oynandı. Süper Kupa'ya başkent Ankara ve Osmanlı Stadı ilk kez ev sahipli- ği yapacak. Bugüne kadar Süper Kupa'da 21 kez final oynayan Galatasaray, 13 defa mutlu sona ulaştı. Tarihinde 2 kez kupa için mücadele eden Bursaspor ise 2009-2010 sezonunda Trabzonspor'a, 1985-1986 sezonunda ise Beşiktaş'a yenilmekten kurtulamadı. Süper Kupa daha önceleri Cumhurbaşkanlığı Kupası adı altında düzenleniyordu.

ASLAN'IN SiLAHI SNEiJDER
Süper Kupa maçında hiç kuşku yok ki G.Saray'ın en büyük silahı Sneijder, Burak ve Podolski olacak.

TiMSAH'IN SiLAHI OZAN
Geçen sezonki kadrosundan büyük güç kaybeden Bursa'nın en büyük silahı ise Ozan ve Bakambu olacak