Gözleri Kapalı Dart Oynadılar

Türkiye'nin ilk görme engelli bürokratı Aile ve Sosyal Politikalar BakanlığŸı Bakan MüşŸaviri Kenan ǖnalan'ın öncülüğŸünde karma bir dart organizasyonu düzenlendi.

Atatürk Spor Salonu'ndaki organizasyonda milli sporcular, gözlerine bant takarak görme engelli sporcularla birlikte dart oynadı.

Kenan ǖnalan, çok keyifli anlar yaşŸadıklarını belirterek, "Gözü görenler burada bizimle empati kurmuşŸ oluyor. Aslında ben kısa vadeli empatilere karşŸıyım çünkü görenler gözlerini kapattıklarında, umutsuzluğŸa kapılıyorlar, karanlığŸın getirdiğŸi negatif enerjiyi yaşŸıyorlar. Fakat görmemek kötü değŸil, yeter ki çözümleri bulalım. Biz de buna dikkat çekmek istedik. Hayatın her noktasında çözüm var" diye konuşŸtu.

Engellilerin sıkıntısının, engelli olmayanlarla bir arada yaşŸayamamak olduğŸunu ifade eden ǖnalan, bu tür çözümlerle, birlikte yaşŸamanın yollarının bulunabileceğŸini dile getirdi.

BaşŸkent Görme Engelliler Spor Kulübü ile Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu sporcularından oluşŸan grupta, engeli bulunmayanlar, gözlerine bant takarak atışŸ yaptı. Görme engelli sporcular da, diğŸer sporcuların yardımı ve yönlendirmesiyle hedefi tutturmak için mücadele verdi.

Kaynak: AA