Gümüşhane Valisi Yavuz Açıklaması

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, "Zamanında göç edilmek zorunda kalınan coğrafyamız, eğer değerlendirilebilirse bugün bir hazine değerindedir" dedi.

Yavuz, Gümüşhanespor'un eski ve yeni yönetimiyle kulüp tesislerinde bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, yeni Zigana Tüneli'nin ihalesinin kısa süre önce 500 milyon liraya yapıldığını anımsattı.

Gümüşhane'de son 10-12 yılda yapılan yatırımların, son ihale ile birlikte 6 milyar liraya yaklaştığını belirten Yavuz, "Gümüşhane'de bir şeylerin değişmesiyle teker dönmeye başladı. Gümüşhane'de hemen hemen her alanda kabuğu kırma ve bir şeylerin arayışı içinde olma anlamında çok güzel alametler belirdi. Zamanında göç edilmek zorunda kalınan coğrafyamız, eğer değerlendirilebilirse bugün bir hazine değerindedir. Bunun farkına varabilmek manasında birlik ve beraberliğimiz çok önemli" diye konuştu.

Yavuz, valilik olarak markalaşma konusunda güzel bir çalışma yaptıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Gümüşhane denildiğinde akla ne gelebileceğini belirlemiş durumdayız. Gümüşhane'nin hep pestil, köme ve dağlarıyla değil, çok daha farklı yönleriyle de Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılmasının zamanı geldi. Gümüşhane'yi bu şekilde tanıttığımız zaman da bunun karşılığını hep birlikte alacağız. Herkesin bu sisteme dahil olabilmesi için başarı ve nitelikli bir duruş şart."

Şehirlerde kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler olmadan hiçbir başarıya ulaşılamayacağını vurgulayan Yavuz, "Futbol takımımızın başarılarının da katkısıyla bütün bu çalışmaları üst üste koyduğumuz zaman, Gümüşhane kendisini tanıtmış olacak" diye konuştu.

Vali Yavuz, konuşmasının ardından kulübün eski yönetim kurulu üyelerine spora katkıları dolayısıyla teşekkür belgesi verdi.

Programa, Vali Yardımcıları İsmail Özkan ve Şenol Turan, İSTAÇ AŞ Genel Müdürü ve Gümüşhanespor Kulübü Onursal Başkanı Osman Akgül, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Gümüşhanespor Kulübü Başkanı Kaya Büyükbayraktar, eski Kulüp Başkanı İdris Çimen ile eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kaynak: AA