Medipol Başakşehir Tarihi Galibiyet Peşinde

Medipol BaşŸakşŸehir, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda 2-0 yenildiğŸi ilk maçın rövanşŸında yarın evinde Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla karşŸı karşŸıya gelecek.

Lacivert-turunculular, konuk edeceğŸi rakibi karşŸısında tarihi bir galibiyet elde ederek ilk kez mücadele ettiğŸi Avrupa kupalarında bir üst tura yükselmenin hesaplarını yapıyor.

Medipol BaşŸakşŸehir ile AZ Alkmaar arasında BaşŸakşŸehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak maç, saat 20.00'de başŸlayacak. KarşŸılaşŸmayı, İspanyol hakem Carlos Gomez yönetecek.

- Tur için 3 farklı galibiyet gerekiyor

UEFA Avrupa Ligi'nde hedefini gruplar olarak belirleyen ve 3. ön elemeyi geçerek play-off turuna kalmak isteyen Medipol BaşŸakşŸehir'in, Hollanda temsilcisi karşŸısında tur atlaması için 3 farklı galibiyet alması gerekecek.

Mücadelede 90 dakikanın lacivert-turunculuların 2-0'lık üstünlüğŸüyle tamamlanması halinde karşŸılaşŸma 15'er dakikalık iki devre halinde oynanacak uzatmalara gidecek. Uzatma bölümlerinde skorda bir değŸişŸiklik olmazsa, tur atlayan tarafı seri penaltı atışŸları belirleyecek.

İlk maçta elde ettiğŸi büyük avantajla İstanbul'da sahaya çıkacak AZ Alkmaar ise 3-1, 4-2 gibi gollü iki farklı yenilgilerin yanı sıra tüm galibiyet, beraberlik ve tek farklı yenilgilerde tur atlayan taraf olacak, Medipol BaşŸakşŸehir de Avrupa'ya veda edecek.

- Medipol BaşŸakşŸehir'de 3 eksik

Medipol BaşŸakşŸehir'de, AZ Alkmaar ile oynanacak rövanşŸ karşŸılaşŸması öncesi iki eksik futbolcu bulunuyor.

Lacivert-turunculularda, ilk maçta kırmızı kart gören kaleci Volkan Babacan'ın yanı sıra sakatlıkları bulunan futbolcular Semih şžentürk ve Alexandru Epureanu, zorlu maçta forma giyemeyecek.

İlk maçta oyuna ikinci yarıda giren tecrübeli futbolcu Emre BelözoğŸlu'nun yanı sıra yeni transferlerden Bekir İrtegün'ün de Hollanda temsilcisi karşŸısında görev alması bekleniyor.

Kaynak: AA