İzmirli Judoculardan 17 Madalya

İzmir Büyükşehir Belediyesi Judo Takımı, Sakarya'da düzenlenen turnuvada toplam 17 madalya ile şampiyonluğa ulaştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Judo Takımı'nın, Sakarya'da düzenlenen  turnuvada toplam 17 madalya kazanarak şampiyonluğa ulaştığı bildirildi.

Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi judocuları, Sakarya'da 9 ülke, 98 takım ve 750 sporcunun katıldığı 30 Ağustos Zafer Kupası'nda, toplam 17 madalya ile şampiyonluğa ulaştı.

Açıklamada İzmirli judocuların 5 altın, 9 gümüş ve 3 bronz madalya ile takım halinde birinci olduğu belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Judo Takımı’ndan Ebru Siyahkoç, Çiçek Akyüz, Habibe Vardar, Dilan Doğan ve Ahmet Yıldırım tüm rakiplerini geçerek altın madalyanın sahibi oldu. Takım halinde başarı gösteren İzmirli judoculardan Gizem Ercan, Çiçek Tatar, Meltem Ayvaz, Burak Mecit, Zeynep Ekin, Ebru Uzunkaya, Şeyhmus Cheikhmous, Ramazan Günay ve Umut Erdemir gümüş madalya, Musa Şimşek, Süleyman Askay ve Abdülmecit Tunç ise bronz madalya kazandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Judo Takımı Antrenörü Mesut Kapan, "Kulübümüz altyapıya çok önem veriyor. Bu şampiyonada madalya kazanan sporcularımızın çoğu ise kendi spor okullarımızdan yetiştirdiğimiz yetenekli sporcular. Judoda hem bir markayız hem de geleceğimiz emin ellerde. Hedeflerimizin biri de, 2020 ve 2024 Olimpiyatlarında ülkemizi onurlandıracak judocuları yetiştirmek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA