Gelibolu'da Okçuluk Zafer Kupası Start Aldı

Gelibolu Belediyesi’nin sponsorluk anlamında destek verdiği Okçuluk Minikler Türkiye Şampiyonası ve Zafer Kupası, 1.5 kilometrelik kortej yürüyüşü ile başladı.

Gelibolu Belediyesi’nin sponsorluk anlamında destek verdiği, Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan ‘Minikler Türkiye Şampiyonası ve Zafer Kupası’ kortej yürüyüşü ile başladı.

26-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyon öncesinde federasyon yetkilileri ve antrenörlerinin katıldığı teknik toplantıda söz alan Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, “Tarih ve turizm kenti olan Gelibolu’muza hoş geldiniz. Diliyoruz ki bu yarışmalar esenlikler içerisinde geçsin” dedi.

Başkan Özacar, “Avrupa Okçuluk Birliği Asbaşkanı ve Türkiye Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Gelibolulu Hakan Çakıroğlu arkadaşımıza bu organizasyona öncülük ettiği için ayrıca teşekkür ediyoruz. Böyle bir etkinlikte Gelibolu’nun adının anılmasıyla Gelibolu’ya ve bizlere çok değer kattığına inanıyoruz. Bizlerde bu büyük organizasyona elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bu şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Teknik toplantının ardından 1.5 kilometrelik kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

‘Minikler Türkiye Şampiyonası Zafer Kupası’ nedeniyle Gelibolu’ya gelen sporcular, antrenör, hakem ve yetkililerle birlikte yaklaşık 1000 kişinin katıldığı kortej, okçuluk tesislerinin bulunduğu 26 Kasım Caddesi’nden başlayarak şehir merkezine kadar devam etti. Minik sporcuların ellerinde Türk Bayraklarıyla yaptığı yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. İskeledeki Atatürk Anıtına Okçuluk Federasyon Genel Sekreteri Sirer Aydın tarafından çelenk koyulması, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla kortej yürüyüşü son buldu. 31 ilden 728 sporcu ve 80 antrenörün kayıt yaptırdığı şampiyona, müsabakaların ardından 30 Ağustos Pazar günü düzenlenecek ödül töreni ile son bulacak.

Kaynak: İHA