Yaz Spor Okulları Kapanış Töreni Ve Sertifika Dağıtım Programı

Odunpazarı Belediyesi Yaz Spor Okulları kapanış töreni ve sertifika dağıtım programı gerçekleştirildi.

Odunpazarı Belediyesi Şehri Derya Parkı’nda gerçekleştirilen törene, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Bingöl, Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (EASKF) Başkanı Sadri Atam, belediye meclis üyeleri, amatör spor kulüp temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Futbol, basketbol, voleybol, taekwondo, badminton, jimnastik ve atletizm branşlarında toplam 600 öğrencinin katıldığı Odunpazarı Belediyesi Yaz spor Okulları yaklaşık olarak 2 ay sürdü.

TAEKWONDOCULAR MİLLİ TAKIMDA

Başkan Kurt, kapanış töreninde yaptığı konuşmasında; “Bugün 2 aylık çalışma sürecini tamamlıyorsunuz. Bu sporun bittiği anlamına gelmez. Bu hayatınızın bir parçası olmalı. Her gün spor yapacağınız ortamı sağlayabilmeliyiz fakat ne yazık ki, Türkiye’de sadece beden eğitimi dersinde spor yapılıyor. Bunun değişmesi lazım, her kurumun her kuruluşun mutlaka amatör sporu teşvik etmesi, insanlarımızın spor yapmasını sağlayacak ortamı oluşturması gerekiyor. Özellikle küçük yaşlarda başlayan sporun sürekliliğini sağlamak bizim temel görevimiz olmalıdır. Biz bu konu da üzerimize düşen her türlü çabayı göstermeye hazırız. Yeter ki sizin gibi bilinçli velilerimiz çocuklarını spora teşvik etsin ve desteklesin. Sporun güzelliklerini kardeşliğini barışını dostluğunu hep beraber yaşayalım. Odunpazarı Belediyesi olarak amatör sporu desteklemeye devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki süreç de çok başarılı sporcuların yetişmesini sağlamak zorundayız. Geçen hafta 2 tane taekwondocumuz mili takıma seçildi onları tekrar tebrik ediyorum ve diğer sporcuların da inşallah milli takımlar da olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Kurt tarafından sporculara Yaz Spor Okulları’nı tamamladıkları için sertifika verildi.

Odunpazarı Belediyesi tarafından ikram edilen pilavın ardından program sona erdi.

Kaynak: İHA