Son şampiyona Osmanlı tokadı

Galatasaray, ligin 2. haftasında da galibiyetle tanışamadı. TT Arena’da Osmanlıspor’u konuk eden Cimbom, rakibine 2-1’le boyun eğdi. Osmanlı'ya galibiyeti Serdar ve Torje getirirken, Selçuk'un tek golü Aslan'a yetmedi

Son şampiyona Osmanlı tokadı
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Osmanlıspor ile karşılaştı. Türk Telekom Arena'daki mücadelede gülen taraf ligin yeni ekiplerinden Osmanlı oldu. Mustafa Reşit Akçay'ın öğrencileri, G.Saray'ı 2-1 mağlup etti. Osmanlı'ya galibiyeti 29'da Serdar Deliktaş ve 50'de Gabriel Torje'nin attığı goller getirdi. Cimbom'un tek golünü 41. dakikada Selçuk İnan kaydetti.

TT Arena'da 93 gün sonra çıktığı lig maçında taraftarını üzen G.Saray, evinde 12 maç sonra kaybetmiş oldu. Aslan bu sonuçla 1 puanda kalırken, Osmanlıspor ise 4 puana yükseldi.

Son şampiyona Osmanlı tokadı

Sezona Sivasspor deplasmanında alınan 2-2'lik beraberlikle başlayan sarı kırmızılı ekip, Osmanlıspor önünde de umduğunu bulamazken, ligde yine galibiyetle tanışamadı.

Aslan, ligde gelecek hafta Torku Konyaspor'a konuk olacak. Osmanlı ise Sivasspor deplasmanına çıkacak.

Son şampiyona Osmanlı tokadı

PERDEYİ SERDAR AÇTI
TT Arena'daki karşılaşmada ilk gol sesi 29. dakikada geldi. Musa Çağıran'ın ara pasında savunma arkasına iyi sarkan Serdar Deliktaş, ceza sahasının girişinde yerden vuruşta topu ağlara gönderdi.

CEVAP SELÇUK'TAN GELDİ

Galatasaray'ın bu gole cevabı 41. dakikada geldi. Sabri'nin sağdan ortasında ön direkte güzel bir kafa vuruş çıkaran Selçuk, kaleci Ahmet'i avladı ve skoru 1-1'e getirdi.


Son şampiyona Osmanlı tokadı



MUSLERA'NIN HATASI YAKTI

Osmanlıspor, 50. dakikada ikinci golü bularak yeniden öne geçti. Muslera'nın açığını iyi değerlendiren Torje, ceza sahası dışı sol çaprazından yaptığı beklenmedik vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-1'e getirdi.

BASKI VAR, GOL YOK
Galatasaray, maçın kalan dakikalarında rakip kalede büyük bir baskı kurarken, beraberliği yakalayabileceği birçok pozisyona da girdi ancak beklenen gol bir türlü gelmedi. Sarı kırmızılılar, kendi evindeki mücadeleden 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Galatasaray: 1 Osmanlıspor: 2

Maçtan Dakikalar...


VE MAÇ SONA ERDİ

90'Maçın sonuna 4 dakika ilave edildi.
89'Arena'da zaman tükeniyor... Artık maçta son dakikalar... Galatasaray rakip yarı alanda...
88'Osmanlıspor, sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Mehmet'in ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
87'Osmanlıspor sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Erdal'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
85'Wesley Sneijder, kaleyi bir kez daha yokladı ama ceza yayından çektiği şut yine yandan az farkla dışarıya gitti.
84'Galatasaray'da bu kez Sneijder, Podolski ile paslaştıktan sonra ceza alanı içinden sol çaprazdan sağ köşeye vuruşunu yaptı ama top yandan az farkla dışarıya gitti.
83'Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Sabri'nin pasında Yasin topla buluştu ve pasını penaltı noktası yakınlarındaki Selçuk'a verdi. Selçuk'un kaleye şutunda top Ahmet'te kaldı.
82'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sabri'nin ceza alanına ortasında ceza alanında itiş kakış yaşandı ve hakem Osmanlıspor lehine faul verdi.
81'Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Yasin'in ceza alanına ortasında Selçuk'un yakın mesafeden kafa vuruşunda Ahmet topu son anda kornere çeldi.
80'Osmanlıspor'da Gabriel Torje'nin yerine Takayuki Seto oyunda.
79'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Selçuk'un ceza alanına ortasında seken top Umut'ta kaldı. Umut'un havalandırdığı topa Melo kafa vuruşunu yaptı ama top üstten dışarıya gitti.
78'Galatasaray, rakip ceza alanının hemen dışından sol çaprazdan serbest vuruş kullandı. Sneijder'in ortasında savunma topu kornere gönderdi.
77'Sarı kırmızılı takımda Podolski'nin ceza alanı dışından sağ köşeye şutunda top yandan az farkla dışarıya gitti.
78'Galatasaray, rakip ceza alanının hemen dışından sol çaprazdan serbest vuruş kullandı. Sneijder'in ortasında savunma topu kornere gönderdi.
77'Sarı kırmızılı takımda Podolski'nin ceza alanı dışından sağ köşeye şutunda top yandan az farkla dışarıya gitti.
76'Rakip yarı alanın ilk metrelerinde topla buluşan Melo, rakibinin darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
75'Bir başka Galatasaray atağında ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Sabri'nin orta şut karışımı vuruşunda top yandan dışarıya gitti.
74'Galatasaray'ın baskısı artmaya başladı...
73'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sneijder'in ceza alanına ortasında Podolski'nin kafa vuruşunda son anda Ahmet çıkardı.
72'Sneijder'in ara pasında sol çaprazdan ceza alanına giren Podolski'nin dar açıdan karşı karşıya vuruşunda Ahmet topu kornere çeldi.
71'Osmanlıspor yarı alanında topla buluşan Soro, Melo'nun sert darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
70'Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Hakan'ın ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
69'Osmanlıspor'dan Musa Çağıran'ın yerine Erdal Kılıçaslan oyunda.
67'Galatasaray'ın beraberliğe yaklaştığı an. Selçuk'un pasında topu kontrol eden ve ceza alanına giren Podolski'nin kaleye şutunda top üstten az farkla dışarıya gitti.
66'Etkili gelişen Osmanlıspor atağında Hakan'ın sol çaprazdan ceza alanına giren Rusescu'ya pasında Sabri, rakibine vuruş izni vermedi.
65'Sarı kırmızılı ekipte bu kez Sneijder, kaleyi yokladı ama top savunma engeline takıldı.
64'Yasin, Sneijder ile verkaç yaptıktan sonra uzak mesafeden kaleyi yokladı ama top yandan dışarıya gitti.
63'Osmanlıspor yarı alanında gerçekleşen bir başka ikili mücadelede bu kez Melo, Aminu'ya faul yaptı.
62'Rakip yarı alanda sol iç koridorda topla buluşan Sneijder, Aminu'nun darbesinden sonra oldukça sinirlendi. Hakem faulü verdi.
61'Osmanlıspor'da Serdar Deliktaş'ın yerine Raul Rusescu oyunda.
60'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Selçuk'un ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
51'Galatasaray yeniden beraberlik arıyor. Rodriguez, ceza alanına hareketlenen Telles'e ara pası attı ama Telles topu yakalayamadı.
50'Bir önceki atağın devamında sol kanatta topla buluşan Torje,i baskı yapan kimse olmayınca oldukça zor mesafeden kaleye şutunu çekti ve Muslera'nın da hatasıyla top sol köşeden ağlara gitti.
50'GOL! Gabriel Torje
49'Osmanlıspor kontra atağında Aminu'nun pasında Hakan'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
48'Sarı kırmızılılar ikinci yarının başlamasıyla birlikte rakip yarı alana yerleşti ama çok fazla top kaybı yaşanıyor.
47'Galatasaray'da yaşanan top kaybı sonrası araya giren Musa, savunma arkasına koşu yapan Serdar'a pasını attı ama top Chedjou'da kaldı.
46'Hüseyin Göçek'in düdüğüyle ikinci yarı Osmanlısporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.
VE İLK YARI SONA ERDİ.
45'Sağ kanattan gelişen Osmanlıspor atağında Torje'nin ceza alanına ortasında Muslera topu kontrol etti.
45'İlk yarının artık son anları. Tempo iyice düşmüş durumda.
45'İlk yarının sonuna 2 dakika ilave edildi.
44'Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada Burak'ın kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
43'Galatasaray'da Sabri, rakip yarı alanda sağ kanatta rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
42'Gelişen Osmanlıspor atağında Musa'nın ceza alanına hareketlenen Aminu'ya doğru pasını attı ama top oyun alanını terk etti.
41'Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Sabri'nin ceza alanına etkili ortasında Selçuk, çok iyi bir kafa vuruşu yaptı ve kaleci Ahmet topa müdahale etmesine rağmen top sağ köşeden ağlara gitti.
41'GOL! Selçuk İnan
40'Sarı kırmızılı ekipte Podolski, ceza alanına kadar topu taşıyıp ceza alanına ara pasını attı ama savunma araya girdi.
39'Osmanlıspor karşı atağında Musa'nın uzak mesafeden şutunda top kaleci Muslera'da kaldı.
38'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sabri'nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
37'Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Sabri, son çizgi yakınlarında Muhammed'den sıyrılmak isterken top kornere gitti.
36'Kullanılan serbest vuruşta Sneijder'in doğrudan kaleye göndermek istediği top farklı şekilde dışarıya gitti.
35'Burak Yılmaz, rakip yarı alanın ortalarında Serdar'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Serdar, sarı kart gördü.
34'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada kafalardan seken topu savunma karşıladı. Atağın devamında Sabri uzak mesafeden kaleye şutunu çekti ama top üstten dışarıya gitti.
33'Bir başka Galatasaray atağında Selçuk, sağ kanattan son çizgiye kadar indi ama ortasında savunmaya çarpan top kornere gitti.
32'Bir başka Galatasaray atağında rakip ceza alanı ön bölümüne gönderilen topu Burak indirdi ama Podolski'nin şutunda top sağ direğin hemen yanından dışarıya gitti.
31'Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
30'Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Selçuk, Torje'den sıyrılmak isterken dengesini kaybetti ve hakem serbest vuruşu verdi.
29'Türk Telekom Arena'da sürpriz gol! Musa'nın ara pasında ceza alanına ön bölümden giren Serdar, karşı karşıya pozisyonda topu sol köşeye gönderdi ve Osmanlıspor'u 1-0 öne geçirdi.
29'GOL! Serdar Deliktaş
28'Orta yuvarlak içinde topla buluşan Musa, Umut'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
27'Geride kalan bölümde topla oynama oranlarında Galatasaray'ın %70'e %30 üstünlüğü bulunuyor.
26'Sarı kırmızılılar son bölüme oldukça dağınık bir görüntü koyuyor...
24'Osmanlıspor karşı atağında rakip yarı alanda sağ iç koridorda topla buluşan Torje'nin ortasında Chedjou topu kontrol etti.
23'Sabri'nin ara pasında sol kanatta topla buluşan Umut'un ceza alanına ortasında Burak'tan önce savunma topu karşıladı.
22'Galatasaray tine etkili geldi. Sabri ile Podolski, rakiplerinin baskısına rağmen iyi paslarla ceza alanına kadar gittiler. Podolski'nin ortasında top Umut ve Burak'ı aştı.
21'Bu kez sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Telles, ceza alanına ortasını yapmak istedi ama çok kötü bir orta girişiminde bulununca top auta gitti.
20'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sneijder'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
19'Maçın en tehlikeli pozisyonu geride kaldı. Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Sabri'nin ceza alanına kavisli ortasında Burak'ın kale sahası içinde yaptığı kafa vuruşunda Ahmet topu son anda kornere çeldi.
18'Sarı kırmızılılar rakip yarı alana yerleşmiş durumda ama Osmanlıspor tüm hatlarıyla savunmada.
17'Etkili gelişen Galatasaray atağında Podolski, rakip ceza alanı dışı sağ çaprazında Sneijder ile paslaştıktan sonra kaleye şutunu çekti ama top Ahmet'te kaldı.
16'Hızlı gelişmesi muhtemel Osmanlıspor atağında Aminu, orta yuvarlak içinde Rodriguez'in darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
15'Sarı kırmızılı etkili paslarla rakip ceza alanı yakınlarına kadar gitti ama Selçuk, Sneijder ile verkaç yaptıktan sonra rakiplerinin arasından çıkamadı. Selçuk, faul de bekledi ama oyun devam etti.
26'Sarı kırmızılılar son bölüme oldukça dağınık bir görüntü koyuyor...
24'Osmanlıspor karşı atağında rakip yarı alanda sağ iç koridorda topla buluşan Torje'nin ortasında Chedjou topu kontrol etti.
23'Sabri'nin ara pasında sol kanatta topla buluşan Umut'un ceza alanına ortasında Burak'tan önce savunma topu karşıladı.
22'Galatasaray tine etkili geldi. Sabri ile Podolski, rakiplerinin baskısına rağmen iyi paslarla ceza alanına kadar gittiler. Podolski'nin ortasında top Umut ve Burak'ı aştı.
21'Bu kez sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Telles, ceza alanına ortasını yapmak istedi ama çok kötü bir orta girişiminde bulununca top auta gitti.
20'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sneijder'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
19'Maçın en tehlikeli pozisyonu geride kaldı. Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Sabri'nin ceza alanına kavisli ortasında Burak'ın kale sahası içinde yaptığı kafa vuruşunda Ahmet topu son anda kornere çeldi.
18'Sarı kırmızılılar rakip yarı alana yerleşmiş durumda ama Osmanlıspor tüm hatlarıyla savunmada.
17'Etkili gelişen Galatasaray atağında Podolski, rakip ceza alanı dışı sağ çaprazında Sneijder ile paslaştıktan sonra kaleye şutunu çekti ama top Ahmet'te kaldı.
16'Hızlı gelişmesi muhtemel Osmanlıspor atağında Aminu, orta yuvarlak içinde Rodriguez'in darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
15'Sarı kırmızılı etkili paslarla rakip ceza alanı yakınlarına kadar gitti ama Selçuk, Sneijder ile verkaç yaptıktan sonra rakiplerinin arasından çıkamadı. Selçuk, faul de bekledi ama oyun devam etti.
13'Atağın devamında sol kanattan ceza alanına atılan pasta topu alan Ndiaye'nin kaleye şutunda top kaleci Muslera'da kaldı.
12'Etkili gelişen Osmanlıspor atağında Aminu, sağ kanattan ceza alanına girdi ve pasını penaltı noktası yakınlarındaki Ndiaye'ye verdi. Ndiaye topu ıskaladı.
11'Hüseyin Göçek, bu pozisyonun ardından Lukas Podolski'yi uyardı.
10'Sol kanattan gelişen Osmanlıspor atağında Muhammed, Podolski'nin darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
9'Bu kez gelişen Osmanlıspor atağında Serdar'ın pasında topla buluşan Musa'nın kaleye şutunda top dışarıya çıktı.
8'Osmanlıspor FK kale vuruşuyla oyuna başlayacak.
8'Sneijder ceza sahası dışından vurdu ancak top dışarıda.
8'Lukas Podolski rakibini geçiyor.
6'Osmanlıspor FK kale vuruşuyla oyuna başlayacak.
6'Sneijder ceza sahası dışından vurdu ancak top dışarıda.
6'Sneijder rakibini geçiyor.
4'Hakan Kadir Balta topa zamanında hamle yaparak Galatasaray adına tehlikeyi önledi.
4'Gabriel Torje rakibini geçiyor.
3'Galatasaray rakip sahada taç atışını kullanıyor.
3'Osmanlıspor FK kale vuruşuyla oyuna başlayacak.
3'Galatasaray - Burak Yılmaz vuruyor ama top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

1'Galatasaray maça başlayan taraf.

İŞTE GALATASARAY'IN İLK 11'İ

Muslera - Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Telles - Selçuk İnan, Jose Rodriguez - Podolski, Sneijder, Umutkin - Burak Yılmaz

OSMANLISPOR:


Ahmet - Hakan, Numan, Soro, Tiago - Musa, N'Diaye - Aminu, Torje, Erdal - Serdar


Kaynak: İHA